#Suomi on maailman #onnellisin maa kuudetta kertaa peräkkäin kertoo The #World #Happiness #Report 2023

The World Happiness Report 2023 on julkaistu ja jälleen kerran Suomi on kruunattu #maailman onnellisimmaksi maaksi. Tämä on jo kuudes kerta peräkkäin, kun Suomi nousee raportin kärkisijalle.

Raportti perustuu eri maiden asukkaiden subjektiiviseen kokemukseen omasta #hyvinvoinnistaan ja #onnellisuudestaan. Raportissa otetaan huomioon muun muassa taloudellinen #vauraus, #sosiaalinen #tuki, #terveys, #vapaus ja #luottamus.

Suomen menestys on todella huomionarvoista, sillä maa on onnistunut säilyttämään #kärkipaikkansa vaikka listan muita maita on vaihtunut vuosien varrella.

Suomen menestyksen taustalla on useita tekijöitä. Maassa on vahva #sosiaaliturva ja korkea #koulutustaso, mikä mahdollistaa tasaisen #elintason ja tasa-arvoisen #yhteiskunnan. Suomessa myös luonto ja #ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä, mikä edistää terveyttä ja hyvinvointia.

Tämän vuoden raportti osoittaa, että #pandemia on vaikuttanut merkittävästi ihmisten #onnellisuuteen ympäri maailmaa. Monet maat ovat menettäneet pisteitä raportissa #koronaviruspandemi’an vuoksi. Suomessakin on koettu pandemian vaikutukset, mutta maan vahva #tukiverkosto ja #terveydenhuoltojärjestelmä ovat auttaneet ihmisiä selviytymään vaikeasta ajasta.

Suomen menestyksen myötä monet ovatkin alkaneet tutkia Suomen mallia ja yrittävät saada siitä ideoita omaan #yhteiskuntaansa. Suomi on onnistunut luomaan yhteiskunnan, jossa hyvinvointi ja tasa-arvo ovat keskeisiä arvoja, ja joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden elää onnellista ja tasapainoista elämää.

#Venäjä varastaa #Volkkarin tehtaat #vessanpönttö’jen lisäksi

Venäjän NIŽNI NOVGORODIN välimiesoikeuden päätös takavarikoida #Volkswagen’in omaisuus Venäjällä on herättänyt laajaa huolta länsimaisissa autonvalmistajissa. Useat venäläiset autoalan #asiantuntijat arvioivat, että päätös johtaa todennäköisesti siihen, että #länsivalmistajat eivät palaa maahan edes siinä vaiheessa, kun Ukrainan sota aikanaan loppuu.

Venäjän autoteollisuus on kärsinyt vakavasti länsimaiden asettamista #talouspakotteista ja Venäjän talouden #laskusuhdanteesta. Monet länsivalmistajat ovat vetäytyneet Venäjältä viime vuosina taloudellisen tilanteen vuoksi, ja Volkswagen oli yksi harvoista länsimaisista autonvalmistajista, joka jatkoi toimintaansa Venäjällä.

#Takavarikointipäätös on herättänyt laajaa huolta länsivalmistajissa, sillä se antaa viestin siitä, että Venäjän oikeusjärjestelmä ei ole luotettava ja että omaisuus saattaa olla vaarassa. Tämä voi vaikuttaa merkittävästi länsivalmistajien päätöksiin palata Venäjän markkinoille tulevaisuudessa.

Venäjän #autoteollisuuden merkitys maan taloudelle on huomattava.

#Kiina’n #presidentti piipahtamassa #Moskova’ssa

Kiinan presidentti Xi #Jinping on saapunut Moskovaan, jossa hänet vastaanottaa #Venäjän presidentti Vladimir #Putin. Tapaaminen #bunkkerissa on historiallinen, sillä Xi vierailee Venäjällä ensimmäistä kertaa sitten Ukrainan sodan alun. Vierailu on myös merkittävä ele, sillä se on Xin kolmannen presidenttikauden ensimmäinen ulkomaanvierailu.

Xi lausui saapuessaan Moskovaan, että Kiina ja Venäjä ovat hyviä naapureita ja luotettavia kumppaneita. Hän totesi myös, että Kiina on valmis vartioimaan kansainväliseen oikeuteen perustuvaa #maailmanjärjestystä yhdessä Venäjän kanssa.

Putin ja Xi keskustelevat tapaamisen aikana ainakin Kiinan #rauhansuunnitelmasta ja #Ukrainassa käytävästä #sodasta. #Kremlin tiedottaja Dmitri #Peskov kertoi, että tapaamisen keskiössä on ensisijaisesti Ukrainassa käytävä sota. Viralliset neuvottelut tapahtuvat vasta tiistaina.

Kiinan presidentin vierailu kestää maanantaista keskiviikkoon. #Kreml tiedotti, että vierailu keskittyy Kiinan ja Venäjän kumppanuuden ja strategisen yhteistyön edistämiseen.