Oma #yritys

Monet haaveilevat oman yrityksen perustamisesta, mutta rahaa ei välttämättä ole tarpeeksi aloituksen tekemiseen. Onneksi on olemassa tapoja aloittaa oma yritys ilman suurta alkupääomaa. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia ideoita, joita voit hyödyntää oman yrityksen perustamisessa ilman rahaa.

  1. Käytä hyväksesi ilmaisia resursseja – Internet on täynnä ilmaisia resursseja, joita voit hyödyntää oman yrityksen perustamisessa. Esimerkiksi voit käyttää ilmaisia verkkosivujen luomisohjelmia, sosiaalisen median alustoja ja pilvipalveluita.
  2. Tarjoa palveluitasi muille Voit aloittaa oman yritystoiminnan tarjoamalla palveluitasi muille ihmisille. Esimerkiksi voit tarjota graafista suunnittelua, valokuvauspalveluita tai kirjoittamista. Tällöin sinun ei tarvitse investoida suuria summia materiaaleihin tai tiloihin.
  3. Hyödynnä jakamistalouden periaatteita Jakamistalous on yhä suositumpi tapa ansaita rahaa ja samalla jakaa resursseja. Voit hyödyntää jakamistalouden periaatteita perustamalla esimerkiksi kimppakyytipalvelun tai vuokraamalla omaisuuttasi toisille.
  4. Käytä crowdfundingia Crowdfunding on tapa kerätä rahaa yrityksen perustamiseen yksityisten henkilöiden kautta. Voit käyttää esimerkiksi Kickstarter- tai Indiegogo-palveluita, joissa voit esitellä omaa ideaasi ja pyytää rahoitusta.
  5. Verkostoidu ja etsi kumppaneita Verkostoituminen on tärkeää oman yrityksen perustamisessa. Voit etsiä kumppaneita ja yhteistyökumppaneita, jotka voivat auttaa sinua saamaan liiketoimintasi käyntiin.

Oman yrityksen perustaminen ilman rahaa voi vaatia hieman luovuutta ja työtä, mutta se on mahdollista. Käytä hyväksesi ilmaisia resursseja, tarjoa palveluitasi muille, hyödynnä jakamistalouden periaatteita, käytä crowdfundingia ja verkostoidu. Näin voit toteuttaa unelmasi omasta yrityksestäsi, vaikka sinulla ei olisikaan suurta alkupääomaa.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.