#Venäjä’n sotilaat huutavat hädästä

Venäläissotilaat ovat puhuneet ahdingostaan rintamaolosuhteissa sosiaalisessa mediassa leviävillä videoilla. CNN:n mukaan sotilaiden tekemät videot ovat herättäneet huolta taisteluiden Venäjän joukoille aiheuttamista tappioista.

Yhdellä videolla esiintyvä sotilas kertoo, että hänen yksikkönsä on saanut täydennystä uusista mobilisoiduista sotilaista jo kuusi kertaa. Hän anelee apua Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta ja toteaa, ettei ole ketään muuta, kenen puoleen kääntyä.

Toisella videolla esiintyvä sotilas kertoo tankkinsa olevan tulessa ja taistelutoverinsa makaavan tien sivussa haavoittuneena. Hän lähettää terveisiä etulinjalta ja sanoo, että kaikki on päin helvettiä, mutta he puskivat eteenpäin.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjän sotilaiden olosuhteet rintamalla ovat nousseet julkisuuteen. Venäjän valtamedia on toistuvasti raportoinut sotilaiden kuolemista Ukrainan sodan aikana, vaikka Venäjä onkin kiistänyt osallisuutensa mihinkään sotaan.

Venäjän sotilaiden ahdistuneisuus ja hätähuuto apua kaivatessaan kertovat synkästä tilanteesta rintamalla. Tämä herättää kysymyksiä siitä, mitä todella tapahtuu Ukrainan sodan rintamalinjoilla ja millaisia seurauksia tästä voi olla kansainväliselle yhteisölle Ukrainasta puhumattakaan.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.