#AIgenerated – #Nobina

#Auto- ja #kuljetusala’n #työntekijäliitto #AKT on viestinyt julkisuuteen, että linja-autonkuljettajien lakossa on palkkaerimielisyyksiä enemmän kyse kuljettajien #AjoJaLepoaAika’sta. Nobinan pääluottamusmies kertoo

Föli-kuljettajat joutuvat ajamaan jalat ristissä – 11,5 tuntia ajoa yhdellä tauolla

Turussa käynnissä olevassa linja-autonkuljettajien lakossa on noussut esiin kuljettajien ajo- ja lepoaikoihin liittyviä ongelmia. Nobinan pääluottamusmies Niko Holm kertoo, että kuljettajat joutuvat usein ajamaan jopa 11,5 tuntia yhdellä tauolla ilman mahdollisuutta käydä vessassa tai juoda tarpeeksi vettä.

“Kuljettajat joutuvat ajamaan jalat ristissä. Tämä on inhimillisesti mahdotonta”, Holm sanoo Turun Sanomille.Lisäksi Holm kertoo, että kuljettajien työvuorot ovat epäsäännöllisiä ja niiden pituudet vaihtelevat huomattavasti. Tämä aiheuttaa stressiä ja vaikuttaa negatiivisesti kuljettajien jaksamiseen.AKT:n viestintäpäällikkö Jani Salminen vahvistaa, että ajo- ja lepoaikoihin liittyvät ongelmat ovat yleisiä kuljetusalalla.

“Tämä on iso ongelma, ja se vaikuttaa moniin kuljettajiin. Se vaikuttaa heidän jaksamiseensa ja heidän työhyvinvointiinsa”, Salminen sanoo.AKT on vaatinut, että kuljetusyritykset noudattaisivat tarkemmin ajo- ja lepoaikoja koskevia lakeja ja määräyksiä. Yrityksille pitäisi myös antaa tarpeeksi resursseja työaikojen seurantaan ja kuljettajien koulutukseen.

Linja-autonkuljettajien lakko Turussa alkoi maanantaina, ja se jatkuu toistaiseksi. Lakko vaikuttaa Turun seudun joukkoliikenteeseen, sillä lähes kaikki Fölin bussit ovat pysähtyneet.

Lakon taustalla ovat Nobinan ja V-S Bussipalvelut Oy:n kuljettajien vaatimukset paremmista palkoista ja työehdoista. Kuljetusalan työntekijöiden palkkaukset ovat viime vuosina jääneet jälkeen muiden alojen palkkakehityksestä, mikä on aiheuttanut turhautumista alan työntekijöissä.

https://www.ts.fi/uutiset/5925107

https://www.ts.fi/uutiset/5926358

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.