#RussianMediaMonitor: #Venäjä’n “#ElonMusk” eli #OlgaUskova on vakuuttunut, että #USA haluaa heidän maat ja luonnonvarat

Onko nimi enne? Tämän päiväisessä naurettavassa ohjelmassa Venäjällä asuva nainen on vakuuttunut, että USA olisi kiinnostunut heidän terroristivaltiostaan.

Olga Uskova on venäläinen yrittäjä, joka on saavuttanut menestystä tietotekniikan ja innovaatioiden parissa. Hän on perustanut useita teknologiayrityksiä ja toiminut aktiivisesti yhteiskunnallisessa ja poliittisessa toiminnassa.

Uskova syntyi Pietarissa vuonna 1977 ja opiskeli alun perin filologian alaa. Hän kuitenkin kiinnostui pian tietotekniikasta ja aloitti uransa IT-alalla jo opiskeluaikanaan. Hän työskenteli useissa teknologiayrityksissä ennen kuin päätti perustaa oman yrityksen.

Vuonna 2009 Uskova perusti yhdessä liikekumppaninsa kanssa yrityksen nimeltä “Cognitive Technologies”. Yrityksen tavoitteena oli kehittää tekoälyyn perustuvia järjestelmiä, jotka voisivat auttaa maatalouden ja metsäteollisuuden parissa työskenteleviä ihmisiä. Cognitive Technologies on kasvanut huomattavasti vuosien varrella ja on nyt yksi Venäjän johtavista tekoälyalan yrityksistä.

Uskova on myös toiminut aktiivisesti yhteiskunnallisessa ja poliittisessa toiminnassa. Hän on ollut mukana useissa aloitteissa, jotka edistävät teknologian käyttöä ja kehitystä Venäjällä. Hän on myös ollut ehdolla Venäjän duuman vaaleissa ja toiminut useissa poliittisissa tehtävissä.Uskova on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia työstään teknologian ja innovaatioiden parissa. Hän on esimerkki naisesta, joka on päässyt huipulle miesten dominoimalle alalle ja osoittanut, että naisilla on tärkeä rooli teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä.

Uskova on myös ollut aktiivinen puhuja ja kirjoittaja. Hän on julkaissut useita artikkeleita teknologiasta ja yhteiskunnallisista asioista ja on esiintynyt useissa konferensseissa ja tapahtumissa ympäri maailmaa.

Kaiken kaikkiaan Olga Uskova on osoitus siitä, että innovaatiot ja teknologia voivat olla voimakas voima muuttaa yhteiskuntaa ja että naisilla on tärkeä rooli tässä kehityksessä. Hänen uransa on inspiroiva esimerkki siitä, että unelmia voi toteuttaa, kun vain uskaltaa ottaa riskejä ja seurata intohimoaan.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.