#Trump on #Putin’in #trolli

#Amerikkalaismedia on väittänyt, että Yhdysvaltain entinen #presidentti #Donald #Trump olisi sallinut joitakin #Venäjä’n alueliitoksia #Ukraina’ssa. Trumpin suunnitelmat ovat saaneet paljon kritiikkiä ja huolta, ja ne ovat herättäneet pelkoa siitä, että hän saattaisi olla valmis myöntymään Venäjän vaatimuksiin Ukrainasta.

Trump on toistuvasti kertonut, että hän olisi lopettanut Ukrainan sodan nopeasti, mutta hän ei ole kertonut yksityiskohtaisesti, miten hän olisi sen tehnyt. #DailyBeast’in mukaan Trumpin suunnitelmat paljastuivat #FoxNews’in toimittaja #SeanHannity’n #haastattelu’ssa, jossa Trump sanoi, että hän olisi sallinut Venäjän “ottaa haltuunsa” joitakin Ukrainan alueita.

Trumpin mukaan hän olisi voinut neuvotella Venäjän kanssa ja tehnyt diilin #haltuunotto’oista. Trumpin kommentit ovat herättäneet huolta ja kritiikkiä, sillä ne antavat ymmärtää, että hän olisi valmis myöntymään Venäjän vaatimuksiin Ukrainasta.

Trumpin myötämielinen suhtautuminen Venäjän presidenttiin #VladimirPutin’iin on ollut tunnettu jo hänen presidenttikaudellaan. Vuonna 2018 Trump kertoi harkitsevansa Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan tunnustamista osaksi Venäjää. Vuonna 2014, ennen kuin hänestä tuli presidentti, hän kehui julkisesti #Putin’in toimintaa #Krim’in valtauksessa.

Venäjä ilmoitti viime syksynä liittävänsä laittomasti #Donetsk’in, #Luhansk’in, #Herson’in ja #Zaporizzja’n alueet Ukrainaan. Trumpin suunnitelmat ovat herättäneet #pelko’a siitä, että hän saattaisi olla valmis myöntymään Venäjän vaatimuksiin Ukrainasta, mikä voisi johtaa uuteen konfliktiin ja #turvallisuusuhka’n kasvuun #Eurooppa’ssa.

Trump pyrkii uudestaan Yhdysvaltain presidentiksi ensi vuoden vaaleissa. Viime viikonloppuna hän sanoi myös, että #KolmasMaailmansota “syttyisi pian”, mutta hän voisi estää sen. Trumpin kommentit ovat herättäneet huolta ja kritiikkiä, sillä ne antavat ymmärtää, että hän ei ehkä ymmärrä tai välitä kansainvälisen politiikan monimutkaisuuksista ja vaaroista.

Lue myös tämä:

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.