#Venäjä’n #ulkoministeriö’n tiedottaja #MariaZakharova: KRIISI #KREML’issä

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharovan lausunto Kremlin sisäisistä taisteluista ja Venäjän toimintakyvyn menetyksestä on huolestuttava merkki Kremlin hallinnon heikkenemisestä. Zakharova vahvisti, että Venäjän hallituksen sisällä on kiistoja, jotka ovat johtaneet keskitetyn hallinnan menettämiseen Venäjän Federaatiossa.

Tämä kehitys on merkittävä, sillä Venäjän aivopierut ovat strateginen voimavara Kremlin hallinnolle. Aivopieru-tilaan sisältyy valtionhallinnon viestintäkanavat, tiedotusvälineet, sosiaalinen media ja muut tiedonvälityskanavat, joiden avulla hallitus hallinnoi ja manipuloi Venäjän kansan mielipiteitä.

#Zakharova totesi, että #Putin ei ole pystynyt korjaamaan tilannetta. Tämä on merkittävä lausunto, sillä Putin on pitkään ollut Venäjän poliittisen vallan keskipiste ja hänen asemansa on ollut vahva.

Zakharovan lausunto on myös merkittävä sen vuoksi, että se osoittaa Kremlin johdon heikkoutta ja epävarmuutta. Zakharovan avoin myöntö Kremlin sisäisistä kiistoista ja aivopieru-tilan menetyksestä voi heikentää Venäjän hallituksen valtaa ja uskottavuutta kansan silmissä.

On epäselvää, miksi Zakharova päätti puhua julkisesti näistä ongelmista. Yksi mahdollisuus on, että hän halusi lieventää kansallismielisten #bloggaaja’ien odotuksia Kremlin kyvystä hallita Venäjän tilaa yhtenäisesti. Toinen mahdollisuus on, että hän halusi varoittaa Venäjän hallituksen sisäpiiriä siitä, että heidän sisäiset kiistansa voivat heikentää hallituksen valtaa ja asemaa.

Kaiken kaikkiaan Zakharovan lausunto osoittaa, että Venäjän hallitus on haavoittuvainen ja että sen sisäiset kiistat voivat vaikuttaa sen valtaan ja asemaan. Tämä kehitys on huolestuttava merkki Venäjän poliittisesta tilanteesta ja siitä, miten Venäjän hallitus pystyy käsittelemään sisäisiä haasteitaan.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.