Miksi #Rauhanmarssit ja #RauhaaVaativatMielenosoitukset ovat #Venäjä’n propagandaa näin myöhäisessä vaiheessa #sota’a?

Dove as a symbol of peace on Ukraine flag. End of War and attacks of Russia

Rauhanmarssit ja mielenosoitukset ovat olleet pitkään yksi keskeisimmistä tavoista ilmaista poliittista mielipidettä ja vaatia #rauha’a #maailma’ssa. Vaikka nämä mielenosoitukset voivat olla osoitus #demokratia’n voimasta ja kansalaisten aktiivisuudesta, on tärkeää tunnistaa, että Venäjän hallitus on käyttänyt tätä liikettä häikäilemättömästi hyväkseen omien tavoitteidensa edistämiseksi.

Venäjän #valtionjohto on käyttänyt erilaisia keinoja vaikuttaa länsimaiden mielipiteisiin, ja yksi niistä on #disinformaatio. Venäjä on systemaattisesti käyttänyt disinformaatiota hämärtääkseen #totuutta ja vääristääkseen länsimaiden käsityksiä Venäjästä ja sen toimista. Tämä strategia on osa Venäjän #hybridisota’a, jossa käytetään monenlaisia keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi.

Rauhanmarssit ja rauhaa vaativat mielenosoitukset ovat suosittuja Venäjän disinformaation kohteita, koska ne tarjoavat mahdollisuuden käyttää hyväksi ihmisten aitoa halua rauhaan ja vakautta maailmassa. Venäjä voi käyttää näitä mielenosoituksia hyödykseen manipuloimalla tai ohjaamalla mielenosoittajien vaatimuksia ja antamalla heille vaikutelman, että Venäjä on rauhaa rakastava maa, joka vastustaa sotaa ja aggressiota.

Venäjä on käyttänyt tätä strategiaa esimerkiksi Ukrainan sodan aikana. Venäjä on jatkuvasti väittänyt, että se ei ole sekaantunut Ukrainan asioihin, vaikka todellisuudessa se on lietsonut #konflikti’a ja tukenut kapinallisia Itä-Ukrainassa. Venäjä on myös käyttänyt rauhanmarssit ja mielenosoitukset hyödykseen vääristääkseen totuutta Ukrainan kriisistä ja lisätäkseen Venäjän kannatusta länsimaissa.

Lisäksi Venäjä hyötyy rauhanmarssien ja rauhaa vaativien mielenosoitusten aiheuttamasta erimielisyydestä länsimaissa. Kun länsimaat ovat keskenään erimielisiä, Venäjä voi hyötyä siitä ja edistää omia etujaan. Venäjä voi myös käyttää tätä erimielisyyttä heikentääkseen länsimaiden demokratiaa tukemalla esimerkiksi #VenäjämielisiäPuolueita – kuten #VKK

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.