#PosiTV on #Kremlin #Venäjämielinen äänitorvi #disinformaatio’n levittämisessä

Viime aikoina on noussut huolestuttava #trendi suomalaisessa televisiomaailmassa: kanavat, jotka levittävät Venäjän valtion #propaganda’a sensuroimattomana. Yksi tällainen kanava on Posi TV, joka on herättänyt paljon keskustelua ja kritiikkiä.

Posi TV on perustettu #IlkkaTiainen toimesta vuonna 2018. Sen tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoisia näkökulmia uutisaiheisiin ja tarjota “rohkeaa #journalismi’a”. Kanava on kuitenkin saanut paljon huomiota ja kritiikkiä sen Venäjä-myönteisestä ja propagandistisesta sisällöstä.

Posi TV:n ohjelmissa käsitellään usein Venäjän ulkopolitiikkaa ja sen suhteita länsimaihin. Ohjelmissa on kuitenkin usein selkeä Venäjän valtion näkökulma, joka on ristiriidassa Suomen virallisen linjan kanssa. Kanavan toimittajat vierailivat esimerkiksi #Krim’illä vuonna 2019 ja esittivät alueen liittämisen Venäjään oikeutettuna.

Posi TV:n sisällöstä on myös löydetty suoria kopioita venäläisistä propagandakanavista, kuten #RussiaToday ja #SputnikNews. Tämä herättää kysymyksen siitä, onko kanava todella tarkoitettu tarjoamaan erilaisia näkökulmia

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.