Välimeren yli pyrkivien siirtolaisten määrä kasvanut räjähdysmäisesti – #Italia’n #hallitus syyttää ilmiöstä #Venäjä’n #Wagner-yksityisarmeijaa

Italian hallituksen mukaan Välimeren ylitystä yrittävien siirtolaisalusten määrän nopean kasvun taustalla on venäläinen Wagner-#yksityisarmeija. Hallituksen mukaan kyse on osasta Venäjän #strategia’a, jossa se pyrkii kostamaan Ukrainaa tukeville maille.

– Mielestäni nyt on jo turvallista sanoa, että #Afrikka’n rannikoilta lähtöisin olevan #siirtolaisuus’ilmiön eksponentiaalinen kasvu on myös – eikä vähäisessä määrin – osa selkeää hybridisodankäynnin strategiaa. Sitä toteuttaa Wagner, käyttäen merkittävää painoarvoaan, joka sillä on joissakin Afrikan maissa, sanoi Italian puolustusministeri Guido Crosetto maanantaina Reutersin mukaan. Reutersin mukaan noin 20 000 ihmistä on saapunut tämän vuoden kuluessa Italiaan Välimeren yli kulkevilla siirtolaisaluksilla. Italian #sisäministeriö’n tilastoissa määrä oli edellisenä vuonna samalla aikajaksolla 6 100. Siirtolaiskysymys on aiheuttanut paineita Italian hallitukselle.

Välimeren yli kulkevien siirtolaisten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti Italian rannikolle saapuvien ihmisten määrästä. Tämä ilmiö on nostanut esiin kysymyksen siitä, miksi ihmiset yhtäkkiä päättävät lähteä Afrikasta ja ylittää vaarallisen Välimeren.

Italian hallituksen syyttäessä Wagner-yksityisarmeijaa, jotkut ovat kyseenalaistaneet tämän väitteen. On kuitenkin selvää, että siirtolaiskriisi on yhä suurempi huolenaihe Euroopassa ja etenkin Italiassa.

Yksi syy siirtolaisuuden kasvuun voi olla #MaailmantaloudenEpävakaus, joka ajaa ihmisiä pois kotimaistaan etsimään parempaa elämää muualta. Lisäksi Afrikassa on konflikteja ja levottomuuksia, jotka voivat pakottaa ihmisiä pakenemaan.

Italian hallituksen syytökset Wagner-yksityisarmeijasta voivat kuitenkin herättää huolta, että Venäjä käyttää siirtolaisuutta #hybridisodankäynninKeino’na. Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjä käyttää erilaisia ​​keinoja, kuten #SotilaallistaToimintaa, #propagandaa ja #TaloudellistaPainostusta, vaikuttaakseen muiden maiden poliittiseen päätöksentekoon.

Jos siirtolaisuuden kasvu johtuu Venäjän hybridisodankäynnistä, se on huolestuttavaa, koska se osoittaa, että Venäjä pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan Euroopan sisäiseen turvallisuuteen ja vakauden säilyttämiseen. Tämä voi johtaa konflikteihin ja lisätä jännitteitä Venäjän ja muiden maiden välillä.

Italian hallituksen on tärkeää tutkia siirtolaisuuden syitä ja selvittää, onko Venäjä todella syyllinen tähän kasvuun. Samalla on tärkeää, että Euroopan maat tekevät yhteistyötä siirtolaisuuden hallitsemiseksi ja vakauden säilyttämiseksi Välimeren alueella.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.