#LasseLehtonen / @lasleh ja muut Suomen #asiantuntijat ovat tärkeässä osassa #luotettava’n tiedon välittämisessä

Kuva: hus.fi

Elämme nykyään digitaalisessa maailmassa, jossa tiedon saatavuus on valtavaa ja #internet on tärkein tiedonlähde monille ihmisille. Internetistä löytyy valtava määrä tietoa eri aiheista ja eri lähteistä, mutta kaikki julkaistu #tieto ei ole luotettavaa. Siksi on erittäin tärkeää, että luotamme oman valtion asiantuntijoihin ja heidän antamaansa tietoon – älä usko internetissä julkaistuihin höpö-höpö -satuihin joita #VenäjänTrollit kirjoittelevat

Suomen valtion asiantuntijat ovat erittäin koulutettuja ja kokeneita ihmisiä, joilla on syvällinen tietämys omasta alastaan. Heillä on pääsy tietoihin ja tutkimuksiin, joita ei ole välttämättä saatavilla internetissä. Asiantuntijoiden antama tieto perustuu #TutkittuunTietoon ja #TutkimusNäyttöön, joka on läpikäynyt kriittisen arvioinnin ennen sen julkaisua.

Toisin kuin valtion asiantuntijat, internetin tietolähteet voivat olla epäluotettavia ja virheellisiä. Internetissä julkaistut tiedot voivat olla peräisin epäluotettavista lähteistä, ja niitä ei ole aina tarkistettu ennen julkaisua. Tämä johtaa usein siihen, että internetissä leviää väärää tietoa ja #höpösatu’ja.

Luottaminen oman valtion asiantuntijoihin on erityisen tärkeää tilanteissa joissa on kyse on ihmisten terveydestä ja turvallisuudesta.

Esimerkiksi #pandemia’n aikana on tärkeää luottaa terveysviranomaisten antamaan tietoon ja #ohje’isiin, jotta voimme suojella itseämme ja muita. #VääräTieto tai #höpösadut voivat johtaa ihmisten terveyden vaarantumiseen ja vakaviin seurauksiin.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.