#Puola: “Useat maat lähettävät #MIG29 hävittäjälentokoneita #Ukraina’an”

Useat maat ovat ilmoittaneet olevansa valmiita lähettämään MiG-29-suihkukoneita Ukrainalle, kertoo Puolan hallituksen tiedottaja #PiotrMuller. Vaikka Muller ei nimennyt näitä maita, tämä uutinen antaa toivoa Ukrainalle, joka on taistellut #Venäjä’n kanssa vuodesta 2014 lähtien.

MiG-29-hävittäjälentokoneet ovat olleet käytössä useissa maissa, mukaan lukien Venäjä, #Intia, #Puola ja Ukraina itse. Nämä koneet ovat erittäin tehokkaita taistelukoneita, jotka ovat osoittautuneet erityisen hyödyllisiksi sotatilanteissa. Niitä käytetään usein #hävittäjälentokone’ina, taktisina #pommituskone’ina ja #tiedustelukone’ina.

Ukraina on pyytänyt kansainvälisiltä liittolaisiltaan lisää sotilaallista tukea taistelussaan Venäjän #terroristeja vastaan. Venäjän aggressiivinen käytös on johtanut kansainväliseen huolestumiseen ja vaatimuksiin Ukrainan tukemisesta.

Puolan hallituksen tiedottajan Mullerin ilmoitus MiG-29-suihkukoneiden toimittamisesta Ukrainalle on merkittävä askel kohti Ukrainan tukemista. Vaikka tiedotusvälineet eivät olekaan vielä raportoineet, mitkä maat ovat valmiita toimittamaan nämä lentokoneet Ukrainalle, on selvää, että kansainvälinen yhteisö on valmis auttamaan Ukrainaa.

Tämä uutinen tulee myös Venäjän huomioon, sillä se voi heijastua maiden suhteisiin. Venäjä on jo aiemmin ilmaissut vastustavansa ulkopuolisten maiden aseellista tukemista Ukrainassa ja on uhannut #vastatoimi’lla. Kuitenkin, kansainvälisen yhteisön tuki Ukrainalle on tärkeää ratkaisun saavuttamiseksi Ukrainan voittoon ja Venäjä’n lopulliseen häviöön.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.