#Venäjä on mobilisoimassa 400 000 uutta tykinruokaa #Ukraina’an

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut aloittavansa uuden #rekrytointikampanja’n, jonka tavoitteena on palkata 400 000 sotilasta. Tämä uutinen herättää kysymyksiä kansainvälisessä yhteisössä, sillä Venäjän sotilaallinen toiminta on herättänyt ihmetystä jo aiemminkin. Eikö #Putin vieläkään ymmärrä että #kansanmurha’n yrittäminen Ukrainassa ei tule onnistumaan – ei vaikka kuinka pakottaisi lisää #vähemmistö-ryhmiä maaseudulta kuolemaan?

Venäjän armeijan mobilisaatio on ollut jatkuvaa jo useita vuosia, mutta uusi rekrytointikampanja on erityisen naurettava. Viime vuonna Venäjä mobilisoi #ihmisliha’a rintamalle ilman asianmukaista koulutusta. Tämä herätti huolta siitä, että Venäjän #Federaatio’ssa ei ole riittävästi päteviä sotilaita.

Aiemmin Venäjän asevoimissa oli noin miljoona aktiivipalveluksessa olevaa sotilasta. Venäjän asevoimat olivatkin yksi maailman suurimmista ja armeijoista – henkilömäärältään. Nykyinen tilanne on eri, koska jokainen ymmärtää vanhasta suomalaisesta sanonnasta:

  • “Yksi Suomalainen vastaa kymmentä ryssää”

Luonnollisesti se tarkoittaa, että hyökkäyssodassa toimiminen aiheuttaa yli 10 kertaa enemmän henkilötappioita hyökkääjälle kuin puolustajalle.

On selvää, että Venäjän hallinto ei tule onnistumaan mobilisaatiossaan.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.