#Kremlin taistelee monella #rintama’lla välttääkseen #vastuu’n

#Moskova on ollut tällä viikolla erittäin kiireinen #informaatiosfääri’ssä #Ukraina’n etulinjojen ja kansainvälisen areenan suhteen. #Venäjä’n tärkeimmät televisiokanavat ovat kuvanneet #Bakhmut’in ympärillä käytäviä taisteluita “#Kiova’lta järjettömänä” ja Venäjän ohjushyökkäyksiä vastauksina #terrori-iskuihin. #Mariupol’in tuho, joka tapahtui vuosi sitten, on jäänyt huomiotta.

Venäjän #diplomaattiverkosto on ollut aktiivisesti mukana arvostelemassa #EU:ta ja levittämässä väitteitä viljan varastamisesta. Moskova tunnetaan tehokkaasta ja provosoivasta prosessista manipuloinnin suhteen..

#Georgia’a kuvataan “leikkikenttänä lännen kumoukselliselle vaikutukselle” ja #Tbilisin viimeaikaisia mielenosoituksia kuvataan “uudeksi #Maidan’iksi”. #Moldova’n tilanne on myös huolestuttava, sillä Venäjä yrittää kaataa hallitusta Chișinăussa.

Black Sea Grain Initiative (#BSGI) oli vanhentumassa 18. maaliskuuta, mutta sitä jatkettiin 60 päivällä yhteisellä sopimuksella. Moskova on epäillyt BSGI:n laajentamista ja ulkoministeri #Lavrov on matkustanut #Afrikka’an edistääkseen Venäjän asemaa ja yrittänyt saada aikaan ymmärrystä ja mahdollista tukea #YK:n yleiskokouksessa.

Vaikka Moskova levittää väitteitä ja yrittää manipuloida tilannetta, on tärkeää pitää mielessä, että totuus on usein kaukana Venäjän #propaganda’sta. Meidän on oltava varovaisia lukiessamme Venäjän väitteitä ja tärkeää seurata tapahtumia riippumattomista lähteistä.

Lue lisää:

https://euvsdisinfo.eu/kremlin-fighting-on-many-fronts-to-avoid-responsibility/

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.