#Venäjä linnoittaa Krim’iä

#Ukraina’n #sotilastiedustelu’n apulaispäällikkö Vadym Skibitskyi kertoo, että Venäjän #armeija on rakentanut linnoituksia ja valmistautuu puolustamaan Krimin niemimaalla. Venäjän joukkojen määräksi arvioidaan lähes 90 taistelukonetta ja 60 hyökkäyshelikopteria. Venäläiset joukot ovat myös perustaneet erityisryhmän, joka rakentaa linnoituksia ja puolustuslinjoja. Ukrainan puolustusministeriön tiedusteluosaston apulaisjohtaja toteaa, että Venäjän miehitysjoukot ovat keskittyneet Krimin pohjoisosaan ja Hersonin alueen eteläosaan. Venäläiset joukot ovat myös kaivaneet juoksuhautoja rannoille mahdollisen amfibio-laivastooperaation varalta.

Krimin niemimaa on ollut Venäjän miehityksen alaisuudessa vuodesta 2014 lähtien. Venäjä järjesti väärennetyn kansanäänestyksen, jonka jälkeen se liitti Krimin alueeseensa. Miehityksen vastustajia on vangittu, ja Venäjän kansalaiset ovat muuttaneet alueelle. Venäjän armeija on myös perustanut sotilastukikohdan Krimille.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky on vannonut palauttavansa koko Ukrainan alueen, myös Krimin, Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien. Eläkkeellä oleva Yhdysvaltain kenraali Ben Hodges on arvioinut, että Ukrainalla on realistinen mahdollisuus vapauttaa Krim kesän loppuun mennessä, jos se saa pitkän kantaman ohjuksia.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.