#Belgia lahjoittaa #Ukraina’an suuren määrän #sotilas-ajoneuvoja

Belgia on ilmoittanut toimittavansa Ukrainalle 240 sotilaskäyttöön tarkoitettua ajoneuvoa. Toimitus tulee olemaan merkittävä apu Ukrainalle, joka on joutunut taistelemaan Venäjän sotilas-terroristien kanssa Itä-Ukrainassa jo vuosia.

Belgian #puolustusministeriö kertoi De Standaard -lehden siteeraamana, että painopiste on usein asetoimituksissa, mutta myös Ukrainan yksiköt todella odottavat näitä kuorma-autoja. Sodan aikana logistiikka on vähintään yhtä tärkeää kuin aseet. Ajoneuvot auttavat kuljettamaan tarvikkeita, ruokaa, vettä ja muita tärkeitä tarvikkeita taistelukentälle.

Ukrainan armeijan logistiikka on ollut suuri haaste sodan aikana. Toimitetut ajoneuvot helpottavat näitä haasteita, sillä ne ovat nopeita ja kestäviä.

Belgian toimitus on osa laajempaa kansainvälistä avustusponnistusta Ukrainalle. Useat maat ovat toimittaneet Ukrainalle aseita ja muita tarvikkeita sodan aikana. Tämä osoittaa kansainvälisen yhteisön sitoutumisen Ukrainan turvallisuuteen ja vakauden ylläpitämiseen Itä-Euroopassa.

Ukraina tulee voittamaan sodan Venäjää vastaan.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.