#Putin saattaa pommittaa oman palkka-armeijansa kuoliaaksi, koska sota on epäonnistunut

#Wagner-ryhmän perustaja #JevgeniPrigozhin väitti saaneensa lehdistöltä johdattelevan kysymyksen, joka paljastaa #Venäjä’n #diktaattori’n #VladimirPutin’in ja Venäjän turvallisuusneuvoston sihteerin johtaman juonen Wagner-ryhmän heikentämiseksi ja “neutralisoimiseksi”.

Sotatutkimusinstituutti kertoi viimeisimmässä päivityksessään, että Prigožinin lehdistöpalvelu julkaisi 16. maaliskuuta venäläiseltä #NezavisimayaGazeta’lta väitetyn kommenttipyynnön, jossa kysyttiin, oliko Prigožin tietoinen Putinin ja turvallisuusneuvoston sihteerin Nikolai Patruševin väitetyistä keskusteluista.

Lehdistökommentissa väitetään että tietoa näistä keskusteluista on äskettäin levinnyt Venäjän ja Ukrainan #Telegram-kanavilla. Niissä väitetään Patruševin ehdottaneen Putinille, että Wagnerista ei jää “mitään jäljelle” “puolentoista tai kahden kuukauden kuluttua”.

Viesti väittää Patruševin ehdottaneen, että Wagnerin tuhoutuessa Ukrainassa Prigožin yrittää “yhdistää entiset ja jäljellä olevat aktiiviset Wagner-taistelijat tekosyyllä”, aseistaa heidät ja “lähettää heidät Venäjän alueelle kaappaamaan valta Ukrainan raja-alueilta joilla on mahdollinen eteneminen sisämaahan.”

Tästä voi päätellä että Patrušev on jo käskenyt tarkkailla ja valvoa entisten Wagner-taistelijoiden liikkeitä ja että Putin kuulemma suostui tähän vaiheeseen ja kiitti Patruševia hänen ponnisteluistaan “neutraloida Wagner yleensä ja erityisesti Jevgeni Prigožin”.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.