#Slovakia antaa kaikki hävittäjänsä #Ukraina’lle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slovakian hallitus on hyväksynyt päätöksen toimittaa 13 Neuvostoliiton aikaista #MiG29-hävittäjää Ukrainalle, kertoi Slovakian pääministeri Eduard Heger Twitterissä 17. maaliskuuta. Tämä tekee Slovakiasta toisen #NATO-maan Puolan jälkeen, joka on luvannut toimittaa hävittäjiä Ukrainalle.

Pääministeri Heger korosti, että lupaukset on pidettävä ja että sotilaallinen apu on tärkeä avain Ukrainan puolustamisessa #Venäjä’ä vastaan. Hän myös korosti, että hävittäjät suojelisivat Ukrainan taivasta, eivät hyökkäyksiä Venäjän armeijaa vastaan.

Slovakia toimittaa myös osan #Kub-ilmatorjuntajärjestelmästä Ukrainalle. #Aktuality-lehden mukaan Slovakian pitäisi saada liittolaisilta 900 miljoonan euron korvaus hävittäjistä jotka se lupasi toimittaa Ukrainalle yhdessä Puolan kanssa.

Päätös Slovakian ja Puolan toimittaa MiG-29-hävittäjiä Ukrainalle tulee samanaikaisesti, kun Kiovan liittolaiset, mukaan lukien Yhdysvallat, ovat kieltäytyneet toimittamasta Ukrainalle nykyaikaisia hävittäjiä, kuten F-16:ta. Tämä päätös osoittaa Slovakian ja Puolan sitoutumista Ukrainan tukemiseen sen konfliktissa Venäjän kanssa.

On tärkeää huomata, että tämä päätös ei ole yksinomaan sotilaallinen, vaan sillä on myös poliittinen ulottuvuus. Venäjä on vastustanut Ukrainan lähialueiden länsimaista aseapua ja on uhannut vastatoimilla. Slovakian ja

Slovakian päätös toimittaa MiG-29-hävittäjiä Ukrainalle on askel kohti Ukrainan asevoimien vahvistamista Venäjän uhkaa vastaan. Tämä päätös voi myös auttaa Ukrainaa lisäämään sen turvallisuutta ja saamaan enemmän tukea kansainvälisiltä yhteisöiltä sen konfliktin ratkaisemiseksi Venäjän kanssa.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.