#Suomi #NATO #Turkki

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön vierailu Turkissa on herättänyt huomiota myös Turkin suurimmissa medioissa. Vierailua on uutisoitu laajasti perjantaina, ja hallintoa lähellä olevat sanomalehdet Hürriyet ja Sabah, valtiollinen uutistoimisto Anadolu Agency (AA) ja CNN Türk ovat kaikki kertoneet tapahtumasta.

Turkkilaismediat ovat kiinnittäneet erityistä huomiota yhteen yksityiskohtaan, nimittäin siihen, että Niinistö tervehti turkkilaissotilaita turkin kielellä. Tämä on herättänyt positiivista huomiota ja osoittaa, että Suomen presidentti haluaa kunnioittaa paikallista kulttuuria ja perinteitä.

Tapaamisen pääaiheena oli Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointi Turkissa. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan vihjaili Sabah-lehden haastattelussa, että Nato-jäsenyyden laajentuminen on todellakin mahdollista.

Tapaamisessa käsiteltiin myös muita ajankohtaisia aiheita, kuten maiden välistä kauppaa ja taloudellista yhteistyötä. Suomi ja Turkki ovat hyviä kauppakumppaneita, ja maat ovat tehneet yhteistyötä muun muassa teknologian ja energian aloilla.

Suomen ja Turkin väliset suhteet ovat olleet vahvat jo pitkään, ja Niinistön vierailu vahvistaa näitä suhteita entisestään. Vierailu on myös tärkeä signaali siitä, että Suomi haluaa olla aktiivinen ja luotettava toimija kansainvälisellä areenalla sekä NATO:n jäsen.

Kaiken kaikkiaan Niinistön vierailu Turkkiin oli onnistunut ja se osoittaa, että maiden väliset suhteet ovat hyvällä tolalla. Toivottavasti tulevaisuudessa näemme yhä enemmän yhteistyötä näiden kahden maan välillä.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.