#Venäjä on hyökännyt myös Suomeen tietoliikenteen kautta

Microsoftin julkaisema raportti “A year of Russian hybrid warfare in Ukraine” (pdf) paljastaa, että Venäjä on kohdistanut #kyberoperaatio’ita Suomeen ja 13 muuhun maahan. Vaikka #raportti käsittelee pääasiassa #Ukraina’a, siitä käy ilmi, että Venäjä on toiminut vuoden aikana verkossa myös 74 muuta maata vastaan.

Suurin osa Venäjän kohdistamista kyberhyökkäyksistä on kohdistunut valtion ja hallinnon organisaatioihin sekä viestintä- ja IT-yrityksiin. Raportti mainitsee erityisesti 14 maata, joita Venäjä on kohdistanut hyökkäyksillään. Näitä maita ovat Suomen lisäksi #USA, #Puola, #Britannia, #Liettua, #Latvia, #Turkki, #Peru, #Norja, #Romania, #Tanska, #Ranska, #Kanada ja #Ruotsi.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.