#Venäjä’n siepatut #radiokeskustelut

Military radio

#Ukraina’n #sota on jatkunut jo useiden vuosien ajan ja sen vaikutukset ovat tuntuneet laajalti niin Ukrainassa kuin kansainväliselläkin tasolla. Viimeaikaiset raportit Ukrainassa sotivilta #venäläissotilailta siepatuista #radiokeskusteluista herättävät vakavia huolenaiheita siitä, että venäläisjoukkoja saatetaan pakottaa taisteluihin ammutuksi tulemisen uhalla.

InformNapalm-tiedusteluyhteisön saamat tiedot ovat hälyttäviä ja viittaavat siihen, että venäläiskomentajat käyttävät äärimmäisiä keinoja taistelun voittamiseksi Ukrainassa. Eräässä radiokeskustelussa venäläiskomentaja uhkailee sotilaitaan, että jos nämä eivät hyökkää, heidät ammutaan paikan päällä. Tämä on todella hälyttävä viesti, joka kertoo siitä, että venäläisjoukkojen taistelutaktiikassa käytetään painostusta ja uhkailua, mikä lisää ihmisten kärsimyksiä entisestään.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun venäläissotilaiden pakottamisesta on kuultu Ukrainassa. Vangeiksi jääneet venäläissotilaat ovat kertoneet aiemmin asiasta, mutta #InformNapalm’in sieppaamat radiokeskustelut ovat ensimmäinen konkreettinen todiste asiasta. Tämä lisää entisestään huolestumista siitä, että venäläisjoukkoja saatetaan pakottaa taistelemaan vasten tahtoaan.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö puuttuu tilanteeseen ja vaatii Venäjää lopettamaan taistelut Ukrainassa. Ihmisten oikeuksia ja turvallisuutta on kunnioitettava ja suojeltava kaikissa olosuhteissa, myös hyökkäävän terroristivaltion omia sotilaita.

Venäjän on lopetettava uhkailu ja pakottaminen, jotta tilanne saadaan rauhoittumaan ja sota pysäytettyä.

Venäjän tulee vetää kaikki joukkonsa pois Ukrainan alueilta – mukaanlukien Krim ja myönnettävä tappionsa sodassa. Tämän jälkeen maksettava sotakorvaukset Ukrainalle!

#SlavaUkraini!

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.