#LockHimUp – #Trump pidätetään tiistaina

Yhdysvaltojen entinen #presidentti #DonaldTrump on kirjoittanut omalla #TruthSocial -somealustallaan, että hän uskoo tulevansa pidätetyksi tiistaina. Trumpin väite perustuu hänen mukaansa Manhattanin #syyttäjänvirasto’sta vuotaneisiin “laittomiin” tietoihin. NBC News -kanavan mukaan paikalliset, osavaltion ja liittovaltion viranomaiset valmistelevat Trumpin mahdollista pidätystä, joka voisi tapahtua jo alkavalla viikolla.

Trump ei täsmennä kirjoituksessaan, millä perusteella häntä pidätettäisiin ja mistä häntä syytettäisiin. Aiemmin tänä vuonna Manhattanin #piirisyyttäjä ilmoitti Trumpin asianajajille, että tämä saattaa joutua syytteeseen siitä, että maksoi pornotähti #StormyDaniels’in hiljaiseksi. Trumpille tarjottiin mahdollisuutta saapua asiassa suuren valamiehistön kuultavaksi.

Mikäli Trumpia vastaan nostetaan syyte, tapaus olisi #historiallinen. Yhdysvaltain presidenttejä vastaan ei ole aiemmin nimittäin nostettu syytettä. Trump toimi Valkoisen talon isäntänä vuosina 2017–2021.

Trumpin väite pidätyksestään herättää kysymyksiä hänen motiiveistaan ja siitä, onko kyseessä pelkkä #huomionhakuisuus. Toisaalta Trumpin kommentit Manhattanin syyttäjänviraston “laittomista vuodoista” saattavat herättää huolta #oikeusjärjestelmä’n toimivuudesta ja luottamuksesta syyttäjäviranomaisiin.

Toistaiseksi Manhattanin syyttäjänvirasto ei ole vastannut eri medioiden kommenttipyyntöihin tai julkaissut lausuntoa asiasta. Trumpin pidätyksen mahdollisuus herättää kuitenkin varmasti paljon keskustelua ja mielenkiintoa niin Yhdysvalloissa kuin maailmalla.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.