#Trump pääsi takaisin #Twitter’iin ja #YouTube’een

Youtube palautti Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin tilin kahden vuoden käyttökiellon jälkeen. Trumpin kanava estettiin tammikuussa 2021 sen jälkeen, kun Youtuben mukaan hänen kanavansa oli rikkonut sen sääntöjä yllyttämällä kannattajiaan väkivaltaan. Nyt Trumpin kanava on palautettu ja hänellä on edelleen 2,6 miljoonaa tilaajaa.

Youtuben omistava Google ilmoitti päätöksestä tiedotteessaan ja kertoi, että Trumpin kanava toimii jatkossa samojen käytäntöjen alaisuudessa kuin kaikki muutkin Youtube-kanavat. Tämä tarkoittaa, että kanavalla ei ole erityiskohtelua, eikä sillä ole enemmän oikeuksia tai vapauksia kuin muilla kanavilla.

Päätös Trumpin kanavan palauttamisesta on herättänyt paljon keskustelua Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa. Jotkut ovat iloisia päätöksestä, kun taas toiset ovat sitä vastaan. On huomionarvoista, että Youtuben päätös ei ole vaikuttanut muihin sosiaalisen median alustoihin, jotka ovat edelleen estäneet Trumpin tilin.

Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen Trumpin tilillä oli useita videoita, joissa hän väitti vaalivilppiä ja kehotti kannattajiaan toimimaan. Tämä johti Capitolin mellakkaan, joka tapahtui tammikuun 6. päivänä. Yli 400 ihmistä pidätettiin ja useat ihmiset loukkaantuivat mellakassa.

Youtuben päätös palauttaa Trumpin kanava on merkittävä askel, ja se on saanut monet pohtimaan, mikä on sananvapauden raja. Onko hyväksyttävää, että entinen presidentti käyttää alustaa väärin yllyttämällä kannattajiaan väkivaltaan? Vai onko tämä sananvapauden rajojen ylittämistä?

Youtuben päätös osoittaa myös, että sosiaalisen median alustojen on tärkeää noudattaa sääntöjään ja estää väkivaltaa yllyttävän sisällön levittäminen. Samalla kun sananvapautta on suojeltava, on myös varmistettava, että tiettyjä rajoja noudatetaan ja että väkivaltaa ei kannusteta tai hyväksytä.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.