#Ukraina’n #presidentti’n #pakotteet #Venäjä’lle

Ukrainan presidentti Volodymyr #Zelensky on ottanut käyttöön uusia pakotteita Venäjää vastaan, joilla pyritään rajoittamaan sen sotilas-teollista kompleksia ja kaikkia muita, jotka auttavat sitä käymään sotaa Ukrainaa vastaan. Presidentti on ilmoittanut sanktioista yli 400 henkilöä ja yritystä vastaan, joihin kuuluu pääasiassa venäläisiä mutta myös #iran’ilaisia ja #syyria’laisia.

Zelensky korosti, että nämä pakotteet ovat tärkeitä maailmanlaajuisen painostuksen lisäämiseksi Venäjää ja sen tukijoita vastaan, jotka toimittavat Venäjälle “#terrorismi’n aseita”. Iranin osallisuus on erityisen huolestuttava, sillä se on toimittanut Venäjälle #ShahedKamikaze -drooneja, joita on käytetty Ukrainan siviili-#infrastruktuuri’n hyökkäyksissä.

Zelensky painotti, että Venäjää on rangaistava aggressiosta ei vain Ukrainaa, vaan myös muita maita, kuten Syyriaa, vastaan. Hän väitti, että #Kreml rohkaisi iskemään Ukrainaan rankaisemattomuuden tunteesta sen jälkeen, kun kansainvälinen yhteisö ei kyennyt suojelemaan Syyrian kansaa Venäjän hyökkäykseltä. Ukrainan presidentti korosti myös, että nykyiset taistelut #Donbas’issa voivat palauttaa turvallisuuden Eurooppaan.

Ukrainan #sota Venäjän kanssa on kestänyt jo vuosia, ja se on aiheuttanut valtavia kärsimyksiä paikallisille asukkaille. Kansainvälinen yhteisö on yrittänyt välttää konfliktia, mutta tulokset ovat olleet vähäisiä. Zelenskyn uudet pakotteet ovat tärkeä askel kohti #rauha’a ja #oikeudenmukaisuus’tta ja toivottavasti ne auttavat rajoittamaan Venäjän aggressiivista toimintaa alueella.

Lopuksi on tärkeää korostaa, että kansainvälisen yhteisön on tuettava Ukrainaa sen kamppailussa Venäjää vastaan. Lopullisen ratkaisun löytäminen on kaikkien etu Venäjä’n terroristivaltion tuhoamisella ja Ukrainan sodan ratkaiseminen auttaisi varmistamaan vakauden ja turvallisuuden Euroopassa.

Tekijä: Juho Saastamoinen

Minähän en politiikasta mitään voi ymmärtää - enkä haluakaan.