#Nato-jäsenyys on merkittävä isku #Venäjä’n arvovallalle, sillä se joutuu nyt hyväksymään sen, että naapurimaa liittyy lännen puolustusliittoon – #Putin kerjäsi tätä itse

Tämä merkitsee Venäjän vaikutusvallan heikkenemistä alueella ja sen strategisten intressien uudelleenarviointia. Venäjä ei voi pitää #Suomea enää kynnysmattonaan.

Venäjän kannalta on ollut tärkeää pitää Suomi NATOn ulkopuolella ja tämän takia #Venäjä onkin seurannut tarkkaan Suomen NATO-mielipiteitä. Venäjä on käyttänyt erilaisia keinoja, kuten #disinformaatio- ja #mediavaikuttamista, estääkseen #Suomen NATO-jäsenyyden toteutumisen. Näiden keinojen käyttö on nyt kuitenkin tullut päätökseen.

Vielä muutamat #HaittaIsänmaalliset ja #Idänmieliset vailla järkeä olevat kansalaiset leikkivät kurahaalareissa kutsuen itseään #Valkohaalarit-nimellä – sama porukka myös järjestää #Kansalaiskävely-nimityksellä omia disinformaatio reippailujaan kaupunkin keskustoissa.

Suomen ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Matti Pesu arvioi, että Venäjän tavoite oli pitää Suomi mahdollisimman kaukana Naton vaikutusvallasta. Pesun mukaan Suomen Nato-jäsenyys voisi johtaa venäläisten Suomi-kuvan muuttumiseen negatiiviseksi. Tämä saattaa johtaa disinformaatio- ja mediavaikuttamisen lisääntymiseen – joka on suunnattu venäläiselle “kotiyleisölle”.

On kuitenkin epätodennäköistä, että Venäjä käyttäisi Suomen Nato-jäsenyyden estämiseksi voimakeinoja, kuten #hybridihyökkäyksiä tai taloudellista painostusta. Tämä johtuu siitä, että Suomen Nato-jäsenyys ei horjuta Venäjän perusturvallisuutta millään tavalla. Venäjän kannalta oli kuitenkin tärkeää, että sen naapurimaa pysyisi mahdollisimman kaukana Naton vaikutusvallasta.

Suomen Nato-jäsenyys on tärkeä askel Suomen turvallisuuden ja vakauden takaamiseksi. Se tuo Suomelle #turvaa ja #varmuutta haastavassa #kansainvälisessä #turvallisuustilanteessa. Vaikka Venäjä vastustaa voimakkaasti Suomen Nato-jäsenyyttä, sen käyttämät keinot eivät todennäköisesti ole voimakeinoja, vaan enemmänkin #disinformaatio- ja #mediavaikuttamista.

Suomen kansa on valinnut haluavansa olla voittajien puolella – 99,97% Suomalaisista halusi liittyä NATO:on, koska vain 0,03% vastusti NATO-jäsenyyttä vahvasti tunnistautuen.

#JuhaniKnuuti / @JuhaniKnuuti – Suomalainen arvostettu #asiantuntija

Kuva: Juhani Knuuti Twitter

Tämä artikkeli on jatkoa aiempiin postauksiini Suomen omista asiantuntijoista.

Juhani Knuuti on suomalainen lääkäri ja professori joka on erikoistunut sydändiagnostiikkaan. Hän on koulutukseltaan kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen erikoislääkäri. Knuuti on myös internetissä tunnettu asiantuntija, joka taistelee disinformaatiota vastaan erityisesti terveysaiheissa. Hän on aiemmin ilmaissut huolensa siitä, miten videoiden käyttö voi voimistaa disinformaation leviämistä – kaikkihan me tiedämme nämä #OmillaAivoillaAjattelijat jotka jakavat innoissaan #TokenTube’n tökerösti tehtyjä monituntisia videoita.

Knuuti korostaa, että asiantuntijat eivät voi falsifioida disinformaatiota, joka on kerätty epäluotettavilta lähteiltä, kuten disinformaatiosivustoilta. Sen sijaan näytön taakka on aina väitteen esittäjällä. Tämä tarkoittaa sitä, että terveysväitteitä esittävien henkilöiden ja tahojen on kyettävä tarjoamaan perusteluja ja näyttöä väitteidensä tueksi.

Knuuti käsittelee omassa blogissaan terveyteen liittyviä aiheita ja väitteitä tieteellisin metodein, mutta maallikolle ymmärrettävästi. Hänen bloginsa edustaa hänen henkilökohtaisia ajatuksiaan tieteen ja terveyden rajapinnasta. On tärkeää huomata, että Knuuti ei saa kirjoitustoimintaansa rahoitusta lääke- eikä luontaistuoteteollisuudelta tai muilta vastaavilta aloilta.

Knuuti painottaa, että kriittinen ajattelu on alikäytetty voimavara. Hän toivoo, että hänen kirjoituksensa stimuloivat lukijoiden uteliaisuutta ottaa asioista selvää ja vaatia terveysväitteiden esittäjiltä perusteluja ja näyttöä. Tämä on erityisen tärkeää terveysaiheissa, joissa #VääräTieto ja #disinformaatio voivat johtaa vakaviin seurauksiin.

Knuuti on esimerkki asiantuntijasta, joka käyttää omaa asiantuntemustaan ja näyttöön perustuvaa lähestymistapaa taistellessaan disinformaatiota vastaan. Hänen korostuksensa kriittisestä ajattelusta on tärkeä viesti kaikille jotka haluavat selvittää totuuden terveysaiheissa ja torjua disinformaatiota.

Taas haluan muistuttaa ettei hämäriä internet-videoita kannata aina ottaa todesta. Suomalaiset ammattilaiset ovat korkeasti koulutettuja ja ovat aina oman kansan puolella – toisin kuin #VenäjänTrolli’en linkittämät #Rapsodia-videot.

Käy lukemassa Juhani Knuutin blogia osoitteessa: https://blogit.ts.fi/category/terveys-tiede/

Lue myös aiempi postaukseni Lasse Lehtosesta:

Kuuluuko valta #rikollisille, #kansalle vai #AnoTurtiaiselle? #VKK #IL

Suomalainen poliittinen kenttä koostuu monista eri eduskuntapuolueista, joista jokaisella on omat tavoitteensa ja arvonsa. Vaikka kaikki puolueet pyrkivät edistämään yhteiskunnan hyvinvointia, heidän tapansa tehdä se voivat vaihdella suuresti.

Hiljattain Iltalehti uutisoi, että eniten rikoksesta tuomittuja ehdokkaita löytyy VKK-puolueesta, joka on lyhenne sanoista Valta Kuuluu Kremlille. Iltalehden mukaan VKK:lla on peräti 25 rikoksesta tuomittua ehdokasta.

Tämä uutinen herättää varmasti monenlaisia tunteita ja kysymyksiä. Miksi VKK-puolueella on niin paljon rikoksesta tuomittuja ehdokkaita? Onko tämä merkki siitä, että puolueen arvot ja periaatteet ovat jollain tavalla ristiriidassa yhteiskunnan tai #Jumala’n #sääntö’jen kanssa?

VKK-puolue on yksi Suomen pienimmistä eduskuntapuolueista ja sen toiminta perustuu vahvasti eduskunnan ja kansan viihdyttämiseen sekä #Venäjä’n #disinformaatio’n levittämiseen. Puolueen ohjelmassa korostetaan muun muassa #Putin’in oikeutta vaihtaa eurot rupliksi.

Vaikka VKK:n arvot voivatkin herättää monenlaisia tunteita, on tärkeää muistaa, että jokaisella ihmisellä on oikeus omaan mielipiteeseensä ja poliittiseen näkemykseensä. Poliittinen toiminta ei kuitenkaan saa olla ristiriidassa yhteiskunnan #sääntö’jen ja #laki’en kanssa.

Rikoksesta tuomitseminen ei myöskään automaattisesti tarkoita sitä, että henkilö on epäpätevä toimimaan poliittisessa tehtävässä. Kuitenkin, rikoksiin syyllistyminen voi heikentää henkilön luotettavuutta ja kykyä toimia esimerkkinä muille.

On myös tärkeää huomata, että VKK-puolueella ei ole yksinomainen oikeus rikoksiin syyllistymiseen. Myös muissa eduskuntapuolueissa on ollut ehdokkaita, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin.

Lue lisää Iltalehdestä: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/452f2a46-4f4f-4804-9300-c7bba6869a06