#USA:n #lentokone #NYT #Suomen #ilmatilassa

Kuvituskuva

Suomen #Ilmavoimien F/A-18 #Hornet -hävittäjien #ilmatankkauskyky on merkittävä osa Suomen #puolustuskykyä, ja siksi siihen liittyvä #koulutus ja #harjoittelu ovat tärkeitä osia Ilmavoimien toimintaa. Yhdysvaltain ilmavoimien KC-135 #Stratotanker -ilmatankkauskone on yksi tärkeimmistä kumppaneista Suomen Ilmavoimille, kun kyseessä on ilmatankkauksen koulutus ja harjoittelu.

Harjoitus toteutetaan yhteistyössä Yhdysvaltain ilmavoimien ilmatankkauslennoston kanssa, joka on yksi maailman suurimmista ilmatankkausyksiköistä. Tämä harjoitus antaa suomalaisille lentäjille mahdollisuuden harjoitella ilmatankkausta yhdessä maailman parhaiden ilmatankkauskoneiden kanssa ja kehittää taitojaan entisestään.

Ilmatankkaus on tärkeä osa modernin ilmavoimien toimintaa, sillä se mahdollistaa lentokoneiden pidemmät lennot ja lisää niiden toimintakykyä. Ilmatankkaus on myös välttämätöntä, kun lennetään pidempiä matkoja tai kun halutaan säilyttää lentokoneen toimintakyky pitkissä lennoissa.

Suomen Ilmavoimat on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Yhdysvaltain ilmavoimien kanssa, ja ilmatankkausharjoitukset ovat yksi tärkeimmistä yhteistyön osa-alueista. Harjoitukset ovat erittäin tärkeitä, sillä ne mahdollistavat suomalaisten lentäjien koulutuksen ja kehittämisen yhdessä maailman parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Lisätiedot: https://ilmavoimat.fi/-/ilmatankkausharjoitus-1-23-yhdysvaltain-ilmavoimien-kanssa

#LeoparditUkrainaan #VenäjäHäviää #SlavaUkraini

Leopard 2 A7

“Useiden viikkojen jälkeen #ukraina’laisten sotilaiden koulutus #Leopard2 -#panssarivaunu’jen käyttöön Munsterissa #Saksa’ssa on loppusuoralla.
#Sotilaat voivat nyt käyttää nykyaikaisia panssarivaunuja, joista 18 Saksa lähettää lähipäivinä Ukrainaan.”

Ukrainalaisia on koulutettu käyttämään Leopards 2 -panssarivaunuja, ja he ovat osoittaneet hyvää edistymistä Saksassa Bergenin harjoitusalueella. Kuuden viikon pikakoulutus on auttanut ukrainalaisia kehittämään taitojaan ja parantamaan suorituskykyään taistelukentällä.

Saksalaiskouluttajat ovat antaneet positiivista palautetta ukrainalaisten edistymisestä. He ovat erityisesti iloisia siitä, että ukrainalaiset ovat onnistuneet osumaan kohteisiin yli 80-prosenttisesti lyhyen koulutusjakson aikana. Jörg-nimellä esiintyvä kouluttaja on kertonut, että tämä on erinomainen tulos.

Vaikka ukrainalaisilla on ollut hyvä menestys koulutuksessa, heidän on pitänyt oppia pois joistakin taktiikoista, joita he ovat aiemmin käyttäneet. Eversti Michael Sack on kertonut, että aluksi ukrainalaiset yrittivät kääntää tankkinsa ympäri peruuttamisen sijaan. Tämä osoittaa, että ukrainalaiset ovat joutuneet tekemään muutoksia tapaan, jolla he käyttävät panssarivaunuja.

Ukrainalaiset ovat oppineet taitoja, jotka auttavat heitä selviytymään #taistelu’kentällä. Tämä on erittäin tärkeää Ukrainalle, joka on ollut sodassa Venäjän kanssa vuodesta 2014 lähtien. Ukrainalaiset tarvitsevat hyvää sotilaallista #koulutus’ta ja modernia #sotilaskalusto’a puolustaakseen maataan vihollista vastaan.

Ukrainan ja Saksan väliset #sotilasyhteistyöohjelmat ovat erittäin tärkeitä Ukrainan turvallisuuden kannalta. Ukrainan armeija on saanut merkittävää koulutusta ja sotilaskalustoa Saksasta ja muilta länsimaisilta mailta. Saksan kouluttajat ovat myös auttaneet Ukrainaa kehittämään #sotilasstrategia’oita ja taktiikoita.

Kaiken kaikkiaan ukrainalaisten edistys #BergeninHarjoitusalue’lla on positiivinen merkki maan turvallisuuden kannalta. Ukrainan #armeija on saanut hyvää koulutusta ja modernia sotilaskalustoa, mikä auttaa heitä selviytymään taistelukentällä. Tämä on tärkeää, kun otetaan huomioon Ukrainan jatkuvat #turvallisuushaaste’et.

“⚡ Reuters: Ukrainan sotilaat suorittivat #Leopard-tankkiharjoituksen Espanjassa.

Viisikymmentäviisi ukrainalaista sotilasta, mukaan lukien 40 panssarivaunumiehistön jäsentä ja 15 mekaanista asiantuntijaa, suoritti koulutuksen Leopard 2 -panssarivaunuilla Espanjassa, #Reuters raportoi. He lähtivät Espanjaan helmikuussa 2022.”

#SotaTalous

tank made of dollar bills rides on a road made of ruble banknotes bills. The concept of arms supply, purchase and sale of firearms, America vs. Russia, crumpled money

Sotatalous on talouden ala, joka keskittyy #sotatoimi’in liittyvien kustannusten ja resurssien hallintaan. Se on #monimutkainen ja monitahoinen ala, joka vaatii suurta #huolellisuutta ja #tarkkuutta. Sotatalous sisältää monia erilaisia elementtejä, mukaan lukien #sotaväline’iden hankinta, sotilaiden #koulutus, #logistiikka ja #infrastruktuuri’n rakentaminen, jotta sotatoimet voivat onnistua.

Yksi sotatalouden tärkeimmistä näkökohdista on #sotakulu’jen hallinta. #Sodankäynti on kallista, ja sotakulut voivat muodostaa merkittävän osan #valtio’n budjetista. Sotatalouden asiantuntijoiden on arvioitava sotakulut tarkasti ja varmistettava, että resursseja käytetään tehokkaasti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tiettyjen #varuste’iden ja #ase’iden hankinta on priorisoitava muiden sijaan, jos ne ovat sotatoimien kannalta välttämättömiä.

Toinen tärkeä sotatalouden näkökohta on sotilaiden koulutus ja valmistelu. Sotatoimissa on tärkeää, että sotilaat ovat hyvin koulutettuja ja varustettuja. Heidän on osattava käyttää erilaisia aseita ja varusteita, ja heidän on kyettävä toimimaan tehokkaasti yhteistyössä muiden sotilaiden kanssa. Lisäksi sotilaiden on oltava #fyysisesti ja #henkisesti valmiita käsittelemään sodan aiheuttamia #vaaroja ja #stressiä.

Logistiikka on myös tärkeä osa sotataloutta.