#Kiina’n #presidentti piipahtamassa #Moskova’ssa

Kiinan presidentti Xi #Jinping on saapunut Moskovaan, jossa hänet vastaanottaa #Venäjän presidentti Vladimir #Putin. Tapaaminen #bunkkerissa on historiallinen, sillä Xi vierailee Venäjällä ensimmäistä kertaa sitten Ukrainan sodan alun. Vierailu on myös merkittävä ele, sillä se on Xin kolmannen presidenttikauden ensimmäinen ulkomaanvierailu.

Xi lausui saapuessaan Moskovaan, että Kiina ja Venäjä ovat hyviä naapureita ja luotettavia kumppaneita. Hän totesi myös, että Kiina on valmis vartioimaan kansainväliseen oikeuteen perustuvaa #maailmanjärjestystä yhdessä Venäjän kanssa.

Putin ja Xi keskustelevat tapaamisen aikana ainakin Kiinan #rauhansuunnitelmasta ja #Ukrainassa käytävästä #sodasta. #Kremlin tiedottaja Dmitri #Peskov kertoi, että tapaamisen keskiössä on ensisijaisesti Ukrainassa käytävä sota. Viralliset neuvottelut tapahtuvat vasta tiistaina.

Kiinan presidentin vierailu kestää maanantaista keskiviikkoon. #Kreml tiedotti, että vierailu keskittyy Kiinan ja Venäjän kumppanuuden ja strategisen yhteistyön edistämiseen.

#CNN: #Video #Putin’in yllätysvierailusta #Ukraina’n tärkeimpään kaupunkiin #YouTube #twitter

“Videolla näyttää olevan Venäjän presidentti Vladimir Putin Mariupolissa Ukrainassa.

#Kreml julkaisi lausunnon, jonka mukaan Putin teki “työvierailun” miehitetyssä kaupungissa. Vierailu tuli vain muutama päivä sen jälkeen, kun #ICC antoi Putinille #pidätysmääräyksen.”

#Ukraina’n #presidentti’n #pakotteet #Venäjä’lle

Ukrainan presidentti Volodymyr #Zelensky on ottanut käyttöön uusia pakotteita Venäjää vastaan, joilla pyritään rajoittamaan sen sotilas-teollista kompleksia ja kaikkia muita, jotka auttavat sitä käymään sotaa Ukrainaa vastaan. Presidentti on ilmoittanut sanktioista yli 400 henkilöä ja yritystä vastaan, joihin kuuluu pääasiassa venäläisiä mutta myös #iran’ilaisia ja #syyria’laisia.

Zelensky korosti, että nämä pakotteet ovat tärkeitä maailmanlaajuisen painostuksen lisäämiseksi Venäjää ja sen tukijoita vastaan, jotka toimittavat Venäjälle “#terrorismi’n aseita”. Iranin osallisuus on erityisen huolestuttava, sillä se on toimittanut Venäjälle #ShahedKamikaze -drooneja, joita on käytetty Ukrainan siviili-#infrastruktuuri’n hyökkäyksissä.

Zelensky painotti, että Venäjää on rangaistava aggressiosta ei vain Ukrainaa, vaan myös muita maita, kuten Syyriaa, vastaan. Hän väitti, että #Kreml rohkaisi iskemään Ukrainaan rankaisemattomuuden tunteesta sen jälkeen, kun kansainvälinen yhteisö ei kyennyt suojelemaan Syyrian kansaa Venäjän hyökkäykseltä. Ukrainan presidentti korosti myös, että nykyiset taistelut #Donbas’issa voivat palauttaa turvallisuuden Eurooppaan.

Ukrainan #sota Venäjän kanssa on kestänyt jo vuosia, ja se on aiheuttanut valtavia kärsimyksiä paikallisille asukkaille. Kansainvälinen yhteisö on yrittänyt välttää konfliktia, mutta tulokset ovat olleet vähäisiä. Zelenskyn uudet pakotteet ovat tärkeä askel kohti #rauha’a ja #oikeudenmukaisuus’tta ja toivottavasti ne auttavat rajoittamaan Venäjän aggressiivista toimintaa alueella.

Lopuksi on tärkeää korostaa, että kansainvälisen yhteisön on tuettava Ukrainaa sen kamppailussa Venäjää vastaan. Lopullisen ratkaisun löytäminen on kaikkien etu Venäjä’n terroristivaltion tuhoamisella ja Ukrainan sodan ratkaiseminen auttaisi varmistamaan vakauden ja turvallisuuden Euroopassa.