#Venäjä on listannut #Yhdysvallat suurimmaksi turvallisuusuhakseen uudessa ulkopoliittisessa #doktriinissa, joka on allekirjoitettu presidentti #Putin’in toimesta

Doktriinin 42-sivuisessa asiakirjassa todetaan, että #Moskova pitää #Washingtonia pääasiallisena riskien lähteenä Venäjän ja kansainvälisen #turvallisuuden, #rauhan ja koko ihmiskunnan oikeudenmukaisen kehityksen kannalta.

Vaikka #Ukrainaa ei suoraan mainita asiakirjassa, dokumentissa listataan muita ulkopolitiikan tavoitteita, kuten sotilaallisen yhteistyön vahvistaminen liittolaisten kanssa ja Yhdysvaltain maailmanpoliittisen ylivallan romuttaminen. Doktriinissa myös todetaan, että Venäjä tehostaa valtiorajojensa rekisteröintiprosessia.

Venäjän ulkoministeri Sergei #Lavrov on kommentoinut uuden ulkopoliittisen linjan tarjoavan mahdollisuuden symmetrisiin ja epäsymmetrisiin toimiin vastauksena epäystävällisiin toimiin Venäjän #federaatiota vastaan. Asiakirjassa myös todetaan, että Venäjä näkee riskejä suurvaltojen #konfliktin pahenemisesta ja niiden kärjistymisestä paikalliseksi tai globaaliksi #sodaksi.

Uutistoimisto #CNN on raportoinut asiakirjasta, joka herättää kysymyksiä Venäjän ja Yhdysvaltain suhteista sekä kansainvälisen turvallisuuden tilasta. Vaikka Venäjän ja Yhdysvaltain väliset jännitteet ovat olleet olemassa jo pitkään, uusi ulkopoliittinen linja saattaa kiristää tilannetta entisestään.

Kaiken kaikkiaan Venäjän uusi ulkopoliittinen doktriini asettaa Yhdysvallat keskiöön turvallisuusuhkana ja asettaa haasteita kansainväliselle turvallisuudelle. Tämä herättää kysymyksiä siitä, miten Yhdysvallat reagoi uuteen ulkopoliittiseen linjaan ja mitä se voi tarkoittaa kansainväliselle yhteistyölle ja vakaudelle tulevaisuudessa.

#NATO – yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta!

Mitä tahansa tapahtuisikaan, niin liittolaiset kyllä kostaisi vääryydet.

#Moskova’ssa #finanssikeskus menettää #rahaa isolla liekillä #Venäjä #twitter #video #tendar

#Kiina’n #presidentti piipahtamassa #Moskova’ssa

Kiinan presidentti Xi #Jinping on saapunut Moskovaan, jossa hänet vastaanottaa #Venäjän presidentti Vladimir #Putin. Tapaaminen #bunkkerissa on historiallinen, sillä Xi vierailee Venäjällä ensimmäistä kertaa sitten Ukrainan sodan alun. Vierailu on myös merkittävä ele, sillä se on Xin kolmannen presidenttikauden ensimmäinen ulkomaanvierailu.

Xi lausui saapuessaan Moskovaan, että Kiina ja Venäjä ovat hyviä naapureita ja luotettavia kumppaneita. Hän totesi myös, että Kiina on valmis vartioimaan kansainväliseen oikeuteen perustuvaa #maailmanjärjestystä yhdessä Venäjän kanssa.

Putin ja Xi keskustelevat tapaamisen aikana ainakin Kiinan #rauhansuunnitelmasta ja #Ukrainassa käytävästä #sodasta. #Kremlin tiedottaja Dmitri #Peskov kertoi, että tapaamisen keskiössä on ensisijaisesti Ukrainassa käytävä sota. Viralliset neuvottelut tapahtuvat vasta tiistaina.

Kiinan presidentin vierailu kestää maanantaista keskiviikkoon. #Kreml tiedotti, että vierailu keskittyy Kiinan ja Venäjän kumppanuuden ja strategisen yhteistyön edistämiseen.