#IlmiannaÖtökkäTuote -#Facebook-ryhmässä kuohuu

Kuinka avuttomia me suomalaiset olemme kun edes kirjoitusvirheistä ei tule mieleen, että kyseessä on pelkästään masinoitua hysterian levittämistä johon #OmillaAivoillaAjattelijat puuskuttaa netissä?

Tällä kertaa taas huonolla suomella kirjoitettuna kuvakaappaus jossa maalitetaan #IKEA:n ravintolaa. Mitään tarkempia lähteitä ei ole eikä tietenkään postauksen lähettäjä mitään sen enempää kommentoi.

Lue myös tämä:

#Ötökkä yksi aines-osa leipomotuotteissa

Onko totta, että kaikissa leipomotuotteissa sallitaan tietty määrä hyönteisiä ja niiden osia? Kyllä, tämä pitää paikkansa.

Hyönteisiä voi esiintyä viljan joukossa ja siten myös leipomotuotteissa. Vaikka se saattaa kuulostaa epämiellyttävältä, on tärkeää huomata, että hyönteisten läsnäolo leivonnaisissa tai muissa viljatuotteissa on turvallista ihmisten terveydelle. Hyönteisten esiintyminen leipomotuotteissa johtuu viljan luonnollisesta prosessoinnista.

Vilja kerätään pelloilta ja siitä erotellaan roskat ja muut epäpuhtaudet ennen kuin se jauhetaan jauhoiksi. Vaikka viljan puhdistus on tärkeä osa prosessia, ei ole mahdollista poistaa kaikkia hyönteisten munia, toukkia ja muita osia kokonaan. Siksi elintarvikeviranomaiset ovat asettaneet tietyn määrän hyönteisosien sallitulle tasolle, joka on turvallinen ihmisille. On tärkeää muistaa, että hyönteiset ovat myös osa luonnon ekosysteemiä. Hyönteiset ovat tärkeitä ravintoketjun alkuosassa, ja monet niistä ovat tärkeitä kasvien pölyttäjiä.

Vaikka hyönteisten läsnäolo leipomotuotteissa saattaa kuulostaa epämiellyttävältä, on hyödyllistä muistaa, että ne ovat vain pieni osa viljan luonnollista kiertokulkua. On kuitenkin tärkeää, että elintarvikealan yritykset noudattavat tarkkoja hygieniakäytäntöjä ja valvovat tarkasti tuotteidensa laatua. Tämä tarkoittaa sitä, että leipomotuotteiden on oltava hygieenisesti tuotettuja ja täytettävä tiukat laatuvaatimukset, jotka ovat asetettu elintarvikealan lainsäädännössä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että yritykset ovat vastuussa tuotteidensa turvallisuudesta ja laadusta ja ne ovat velvollisia poistamaan tuotteet markkinoilta, jos ne ylittävät sallitut hyönteisosien tasot.

Lopuksi, vaikka hyönteisten esiintyminen leipomotuotteissa saattaa kuulostaa epämiellyttävältä, on tärkeää muistaa, että se ei ole terveydelle haitallista.

#Disinformaatio #Hyönteiset #OmillaAivoillaAjattelijat

On tärkeää korostaa, että EU ei pakota ketään syömään hyönteisiä. Tämä lisäys tehtiin pikemminkin mahdollistamaan uusien, kestävämpien proteiinilähteiden saatavuus. Hyönteiset ovat ravintoarvoltaan erittäin hyviä, ja ne ovat myös kestävä ja ympäristöystävällinen proteiinin lähde. Ne vaativat vähemmän viljelysmaata ja vettä, ja niiden tuottaminen aiheuttaa vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin esimerkiksi nautakarjan kasvatus.

EU:lla on kuitenkin tarkat säännöt siitä, miten pakkausmerkinnät tulee esittää. Kuluttajilla on oikeus tietää, mitä he ostavat, ja siksi EU vaatii, että kaikki elintarvikkeet on merkittävä selkeästi ja ymmärrettävästi. Tämä koskee myös hyönteisiä, jos niitä käytetään elintarvikkeissa.

On myös tärkeää huomata, että hyönteisten käyttö ei ole uusi ilmiö. Hyönteisiä on syöty eri puolilla maailmaa jo vuosituhansien ajan. Esimerkiksi Thaimaassa, Kiinassa ja Meksikossa hyönteiset ovat perinteisiä herkkuja. Hyönteisiä käytetään myös eläinten rehuna. Kuitenkin, lännessä hyönteisten syöminen on ollut pitkään tabu, joka on hidastanut hyönteisten käytön leviämistä.

Vaikka hyönteisten syöminen voi tuntua vierailta ja epämiellyttäviltä monille eurooppalaisille kuluttajille, se voi olla yksi keino vastata ympäristöhaasteisiin ja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen. EU ei pakota ketään syömään hyönteisiä, mutta se mahdollistaa uusien ja kestävämpien proteiinilähteiden saatavuuden. On tärkeää, että kuluttajat saavat selkeää tietoa elintarvikkeistaan ja että uusien proteiinilähteiden käyttö otetaan vastaan avoimin mielin.

Faktabaari kertoo lisää:

https://faktabaari.fi/fakta/uutinen-hyonteisravinnosta-aiheutti-disinformaatioaallon-euroopassa/: #Disinformaatio #Hyönteiset #OmillaAivoillaAjattelijat