#Venäjän presidentti Vladimir #Putin ilmoitti 25. maaliskuuta #Venäjän aikeista #modernisoida 1 600 varastossa olevaa #tankkia seuraavan kolmen vuoden aikana ja lisätä #panssarivaunu-tuotantoa

Tämä lausunto herättää huolta Ukrainan ja länsimaiden keskuudessa, sillä Putinin mukaan nämä maat aikovat lähettää 420-440 tankkia Kiovaan.

Venäjä on pitkään uhannut #länsimaita olla toimittamatta Ukrainalle tankkeja, väittäen että ne “katuisivat” tällaista päätöstä. Ukraina on kuitenkin ilmoittanut vastaanottavansa kehittyneitä panssarivaunuja lähikuukausina, mutta tarkkaa määrää ei ole paljastettu.

Putinin lausunto näyttää olevan uhka Ukrainalle ja länsimaille, sillä Venäjä on jo menettänyt yli 5 000 säiliöautoa ja ajoneuvoa sen täysimittaisen hyökkäyksen aikana #Ukrainaan vuonna 2022. Venäjän ilmoitus panssarivaunujen modernisoinnista ja tankki-tuotannon lisäämisestä voi viitata siihen, että maa on valmis jatkamaan sotilaallista toimintaansa Ukrainaa vastaan.

Putinin lausunto herättää myös kysymyksen siitä, mistä #Venäjä rahoittaa nämä kunnianhimoiset #suunnitelmat. Venäjä on kärsinyt taloudellisia vaikeuksia viime vuosina, ja sen talous on ollut heikossa kunnossa jo ennen #koronapandemiaa. Panssarivaunujen modernisointi ja tankkituotannon lisääminen ovat kalliita investointeja, joten on epäselvää mistä Venäjä saa tarvittavat varat.

#Ukraina voisi valmistaa uuden #panssarivaunu’n joka päivä #Saksa’n avulla

Saksalainen panssarivaunutehdas #Rheinmetall on tällä hetkellä harkitsemassa panssarivaunu-tehtaan rakentamista Ukrainaan. Tämän päätöksen odotetaan tulevan seuraavan kahden kuukauden aikana, kertoo Rheinmetallin toimitusjohtaja.

Ukrainan sota on jatkunut jo pitkään, ja se on johtanut useisiin turvallisuus-uhkiin. Tämän vuoksi monet yritykset ovat pyrkineet auttamaan Ukrainaa parantamaan maan puolustuskykyä. Rheinmetall on yksi niistä yrityksistä, joka on osoittanut kiinnostusta auttaa Ukrainaa panssarivaunujen valmistuksessa.

Rheinmetallin toimitusjohtajan mukaan Ukrainan panssarivaunu-tehdas voisi valmistaa jopa 400 Panther panssarivaunua vuodessa. Panther on maailman edistyksellisin panssarivaunu, joka on erittäin tehokas ja monikäyttöinen. Tämän vuoksi sen valmistus Ukrainassa voisi olla merkittävä edistysaskel maan puolustuskyvyn parantamisessa.

Ukrainan panssarivaunu-tehtaan rakentaminen voisi myös edistää maan taloudellista kehitystä ja luoda uusia työpaikkoja. Tämä voisi auttaa parantamaan Ukrainan taloudellista tilannetta ja lisäämään maan vakautta.

Rheinmetallin päätös panssarivaunu-tehtaan rakentamisesta Ukrainaan voi kuitenkin herättää joitakin huolenaiheita Venäjälle – Ukraina tulisi pysyvästi olemaan voimakkaampi #sotilaallisissa kyvyissä kuin Venäjä

Kuitenkin, jos Rheinmetall päättää rakentaa panssarivaunu-tehtaan Ukrainaan, se voi auttaa maata vahvistamaan #puolustuskyky’ään ja luomaan uusia taloudellisia mahdollisuuksia. Tämä voi olla merkittävä askel Ukrainan tulevaisuuden kannalta, ja se voi myös auttaa vähentämään Venäjän ja Ukrainan välisiä jännitteitä.

#TerroristivaltioVenäjä’ltä loppuu #T72 #panssarivaunu’t

T72 on Neuvostoliiton valmistama panssarivaunu, joka tuli käyttöön 1970-luvulla. Sitä on käytetty laajasti monissa maissa, mukaan lukien Venäjä ja sen aikaisemmat tasavallat. Vaunu on ollut yksi maailman yleisimmistä panssarivaunuista, ja sitä on myös päivitetty ja modernisoitu useita kertoja.

En pysty arvioimaan, kuinka paljon T72-panssarivaunuja Venäjän armeijalla on tällä hetkellä, mutta on todennäköistä, että niitä on hyvin monia ruostumassa Ukrainan auringonkukka-pelloilla. Venäjän armeijalla on myös uudempia panssarivaunuja, kuten T-90 ja T-14 Armata, jotka ovat T72:sta kehittyneempiä.

Yleisesti ottaen aseiden ja kaluston hankkimiseen vaikuttaa monia tekijöitä, kuten budjetti, geopoliittiset suhteet ja teknologiset kehitykset. Panssarivaunujen lisäksi Venäjän armeijalla on muita asejärjestelmiä, joita se käyttää Ukrainan kansanmurhassa.

Neuvostoliiton T-72 oli yksi kylmän sodan aikakauden tunnetuimmista ja pelätyimmistä panssarivaunuista. T-72:n kehitystyö alkoi jo 1960-luvun alussa ja ensimmäiset tuotantomallit valmistuivat vuonna 1971. T-72:sta tuli nopeasti suosittu vientituote, ja se löysi tiensä lukuisiin konflikteihin ympäri maailmaa.

T-72:n aseistus koostui 125 mm:n #kanuuna’sta, joka pystyi ampumaan erilaisia #panssarintorjunta- ja #räjähdekranaatti’tyyppejä. Lisäksi se oli varustettu kahdella #konekivääri’llä ja yhdellä #koaksiaalikonekivääri’llä. Vaunun #panssarointi oli vahva, ja sen piti pystyä kestämään erilaisia ammustyyppejä. T-72:n miehistö koostui kolmesta henkilöstä: #kuljettaja’sta, #lataaja’sta ja #komentaja’sta.

T-72:ssa oli myös joitakin innovatiivisia ominaisuuksia, jotka tekivät siitä pelottavan vihollisen taistelukentällä. Se pystyi esimerkiksi ampumaan liikkeestä, mikä antoi sille etulyöntiaseman #taistelu’issa. Lisäksi se oli varustettu automaattisella #palosammutusjärjestelmä’llä, joka auttoi vähentämään #vaunu’n #paloturvallisuusriski’ä.

Vaikka T-72 oli erittäin tehokas #panssarivaunu, se oli myös melko halpa valmistaa verrattuna länsimaisiin vastineisiinsa, kuten Yhdysvaltain M1 #Abrams’iin tai #Saksa’n #Leopard2:een. Tämä oli yksi syy siihen, miksi se oli niin suosittu #vientituote kehitysmaiden keskuudessa.

T-72 osallistui lukuisiin konflikteihin ympäri maailmaa, ja se oli mukana esimerkiksi #Irak’in ja #Iran’in sodassa sekä ensimmäisessä ja toisessa #Tšetšenia’n sodassa. Vaunu oli myös näkyvästi esillä Neuvostoliiton ja sen liittolaisten asevoimissa.

Vaikka T-72 oli erittäin vaikuttava panssarivaunu, se ei ollut täydellinen. Joissakin konflikteissa sen huono näkyvyys ja heikko #tulenjohto-ominaisuus tekivät siitä alttiimman vasta-iskuille. Myös sen #ammus’ten tarkkuus oli joskus epävarma, mikä vähensi sen tehokkuutta taistelussa.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen T-72:tä on päivitetty useissa maissa, ja se on edelleen käytössä monissa armeijoissa

#T72 #Neuvostoliitto #panssarivaunu #Venäjä #VenäjänFederaatio #Ukraina #Auringonkukkapelto #Budjetti #GeopoliittisetSuhteet #TeknologinenKehitys #KansanMurha