#Ukraina #Zelensky kiittää #Suomen #Presidentti #SauliNiinistö’ä ja #Eduskunta’a neljännestätoista #TappavaaAseistusta -sisältävästä 163 miljoonan euron #apupaketti’sta #twitter’issä

Venäjä painosti ettei Suomi saa liittyä NATO:on – Tänään #Presidentti #Niinistö vahvisti #Suomen #Puolustusliitto-#NATO-#lait – #Venäjä ei tule #hyökkäämään #Suomeen enää koskaan – #FU #Russia

Suomi on nyt virallisesti Nato-jäsenyyden tiellä, kun presidentti #SauliNiinistö vahvisti tänään liittymistä koskevat lait presidentin esittelyssä #ValtioneuvostonLinnassa. Presidentti ilmoitti vahvistuksen jälkeen lyhyesti “siinähän ne”, mikä symboloi Suomen suunnanmuutoksen kohti lännen puolustusliittoa.

Päätös Nato-jäsenyydestä herätti laajaa keskustelua ja kannatusta Suomessa, mutta presidentti Niinistö on johdonmukaisesti puolustanut jäsenyyttä viime vuosina. Hän on korostanut, että jäsenyys turvaa Suomen aseman kansainvälisessä yhteisössä ja vahvistaa Suomen #KansallistaTurvallisuutta.

Suomen liittymispäätös sai tukea myös Nato-maiden johtajilta. Presidentti Niinistö tapasi viime perjantaina Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin, joka ilmoitti, että Turkki aikoo aloittaa Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointiprosessin parlamentissa. Tämä on merkittävä askel kohti Suomen jäsenyyttä, sillä Turkki on yksi Naton tärkeimmistä jäsenmaista.

#Eduskunta hyväksyi ylivoimaisesti Suomen liittymisen Natoon maaliskuun alussa. Tämä oli merkittävä virstanpylväs, sillä eduskunnan laaja tuki vahvisti Suomen kansallista hyväksyntää jäsenyydelle. Presidentin allekirjoitusten jälkeen Suomi on virallisesti valmis liittymään Naton jäseneksi.

Naton jäsenyys ei ole pelkkä symbolinen ele Suomelle. Se tarjoaa Suomelle merkittäviä etuja, kuten turvaa, vakautta ja yhteistyötä muiden jäsenmaiden kanssa. Jäsenyys myös antaa Suomelle mahdollisuuden osallistua aktiivisesti kansainväliseen turvallisuusyhteistyöhön ja vaikuttaa kansainvälisiin turvallisuuskysymyksiin.

Suomi on vahvasti sitoutunut kansainväliseen yhteistyöhön ja Naton jäsenyys on luonnollinen jatkumo tälle linjalle. Liittymispäätös on osoitus Suomen vakaasta ulkopoliittisesta linjasta ja sen halusta olla aktiivinen toimija kansainvälisessä yhteisössä.

#Kiina’n #presidentti piipahtamassa #Moskova’ssa

Kiinan presidentti Xi #Jinping on saapunut Moskovaan, jossa hänet vastaanottaa #Venäjän presidentti Vladimir #Putin. Tapaaminen #bunkkerissa on historiallinen, sillä Xi vierailee Venäjällä ensimmäistä kertaa sitten Ukrainan sodan alun. Vierailu on myös merkittävä ele, sillä se on Xin kolmannen presidenttikauden ensimmäinen ulkomaanvierailu.

Xi lausui saapuessaan Moskovaan, että Kiina ja Venäjä ovat hyviä naapureita ja luotettavia kumppaneita. Hän totesi myös, että Kiina on valmis vartioimaan kansainväliseen oikeuteen perustuvaa #maailmanjärjestystä yhdessä Venäjän kanssa.

Putin ja Xi keskustelevat tapaamisen aikana ainakin Kiinan #rauhansuunnitelmasta ja #Ukrainassa käytävästä #sodasta. #Kremlin tiedottaja Dmitri #Peskov kertoi, että tapaamisen keskiössä on ensisijaisesti Ukrainassa käytävä sota. Viralliset neuvottelut tapahtuvat vasta tiistaina.

Kiinan presidentin vierailu kestää maanantaista keskiviikkoon. #Kreml tiedotti, että vierailu keskittyy Kiinan ja Venäjän kumppanuuden ja strategisen yhteistyön edistämiseen.