”silmien välliin, silmien välliin, silmien välliin ryssää, juu!” ja säkeistöissä lauletaan muun muassa ”iivanat täältä ei löydä kottiin, kaikki ne mätänee Karjalan mottiin” ja ”puukolla puhki se Aasian paise, Suomessa ryssä ei kauvoja haise” #YouTube #Audio

Päämajan propagandatoimiston päällikkö ja Propaganda-Aseveljet -yhdistyksen kantava voima majuri Reino Palmroth eli Palle -wikipedia

#Korsukuoron kuoron ja #Columbia-orkesterin esittämä kappale Silmien välliin julkaistiin levylle Jatkosodan aikana vuonna 1942 Pallen sanoituksella. Yleisradion Fono.fi-äänitietokannan mukaan kappale on A. Salon (Herman Sjöblomin salanimi) sovittama kansansävelmä. Sanoitukset kirjoitettiin kuitenkin paljon aikaisemmin, ja #Palle väitti kirjoittaneensa ne 13. maaliskuuta 1940, päivänä, jona #talvisodan päättävä #Moskovan #rauhansopimus allekirjoitettiin. Jotkut lähteet väittävät, että Palle esitti kappaleen #Yleisradiossa heti ulkoministeri Väinö Tannerin puheen jälkeen, mutta tämä on todistettu vääräksi.

Sota-ajan viihdettä tutkineen toimittaja Maarit Niiniluodon mukaan kappale heijastelee tunnelmaa talvisodan ja jatkosodan välisen rauhan aikana sekä jatkosodan alkuvaiheita, jolloin populaarimusiikkia käytettiin propagandatarkoituksiin. Pekka Jalkanen kuvailee kappaletta talvisodan aikana syntyneeksi pilkkaavaksi säveleksi ja yhdeksi Pallen #radiopropaganda’tavaramerkistä.

Kappaleen säveltämisen aikaan Palle johti päämajan sisäistä #propagandatoimistoa ja valvoi sodan aikana radio-ohjelmia. Hallituksen #tiedotuskeskus (myöhemmin Valtion #tiedotusvirasto) valvoi myös radio-ohjelmia jatkosodan puhkeamiseen asti, mutta sensuuri keskitettiin päämajan sensuuritoimistoon sodan alkaessa.

Kappale ilmestyi #Propaganda-#Aseveljet r.y:n Aseveikko 2 -laulukirjaan vuonna 1943, ja Palle teki jopa juomalauluversion nimeltä Leukojen välliin, joka sisältyi hänen vuoden 1943 juomalaulukokoelmaansa Laulu kiertää pöytää. Sanoitukset sisältävät toistuvan refräänin “silmien välliin, silmien välliin, silmien välliin ryssää, juu!” ja muut rivit, kuten “#venäläiset eivät löydä tietä kotiin, ne mätänevät kaikki #karjalaisten taskussa” ja “puukotetaan #aasialaista keittoa veitsellä, venäläiset eivät haise Suomea kauaa”.

#Sensuuria ja propagandaa tutkineen Jari Sedergrenin mukaan Pallen ja Pekka Tiilikaisen perustamalla Propaganda-Aseveljetillä oli ratkaiseva rooli talvisodan sodanaikaisessa tiedotustoiminnassa. He olivat vastuussa suurimmasta #sensuurikampanjasta ja vastustivat päämajan kehotuksia edistää #pasifismia ja tukahduttaa negatiiviset tunteet.

#Idänmaalliset ovat henkilöitä, jotka uskovat #Venäjän #propagandan ja #levittävät sitä aktiivisesti. He kutsuvat itseään usein #isänmaallisiksi ja väittävät puolustavansa oman maansa etuja, mutta todellisuudessa he ovat vain #HaittaIsänmaallisia ja #HyväuskoisiaIdiootteja.

Idänmaallisten ideologia perustuu usein Venäjän virallisen propagandan levittämiseen ja sen puolustamiseen. He ovat usein vakuuttuneita siitä, että Venäjä on oikeassa kaikissa sodissa ja heidän vihollisensa ovat väärässä. He ylistävät Venäjän johtajia ja pitävät heitä ainoana toivona maailmanrauhan säilyttämisessä.

Idänmaalliset ovat usein hyvin aggressiivisia ja vihamielisiä niitä kohtaan, jotka eivät jaa heidän näkemyksiään. He hyökkäävät sosiaalisessa mediassa ja muissa foorumeissa, levittävät valheita ja väärää tietoa sekä yrittävät hiljentää niitä, jotka uskaltavat kritisoida Venäjää tai sen johtajia.

Todellisuudessa idänmaalliset ovat vain haitta-isänmaallisia, koska heidän toimintansa vahingoittaa omaa maataan. Venäjän #propaganda pyrkii horjuttamaan länsimaisen #demokratian periaatteita ja yrittää heikentää länsimaisia #instituutioita. Tämä on selkeä uhka kaikille länsimaisille #demokratioille ja siten myös suomalaiselle yhteiskunnalle.

#Idänmaalliset ovat myös hyväuskoisia idiootteja, koska he uskovat sokeasti Venäjän propagandan ja eivät kykene arvioimaan sitä kriittisesti. He eivät ymmärrä, että Venäjän johtajat eivät välitä Suomen eduista, vaan pyrkivät ainoastaan omaan etuunsa.

On tärkeää, että Suomessa pidetään silmät auki idänmaalaisten toiminnan suhteen. Meidän on kyettävä arvioimaan Venäjän propagandaa #kriittisesti ja puolustettava omaa maatamme sen uhkilta. Meidän on myös tuomittava idänmaalliset ja heidän toimintansa, joka vahingoittaa Suomen etuja ja heikentää länsimaista demokratiaa.