#Nato-jäsenyys on merkittävä isku #Venäjä’n arvovallalle, sillä se joutuu nyt hyväksymään sen, että naapurimaa liittyy lännen puolustusliittoon – #Putin kerjäsi tätä itse

Tämä merkitsee Venäjän vaikutusvallan heikkenemistä alueella ja sen strategisten intressien uudelleenarviointia. Venäjä ei voi pitää #Suomea enää kynnysmattonaan.

Venäjän kannalta on ollut tärkeää pitää Suomi NATOn ulkopuolella ja tämän takia #Venäjä onkin seurannut tarkkaan Suomen NATO-mielipiteitä. Venäjä on käyttänyt erilaisia keinoja, kuten #disinformaatio- ja #mediavaikuttamista, estääkseen #Suomen NATO-jäsenyyden toteutumisen. Näiden keinojen käyttö on nyt kuitenkin tullut päätökseen.

Vielä muutamat #HaittaIsänmaalliset ja #Idänmieliset vailla järkeä olevat kansalaiset leikkivät kurahaalareissa kutsuen itseään #Valkohaalarit-nimellä – sama porukka myös järjestää #Kansalaiskävely-nimityksellä omia disinformaatio reippailujaan kaupunkin keskustoissa.

Suomen ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Matti Pesu arvioi, että Venäjän tavoite oli pitää Suomi mahdollisimman kaukana Naton vaikutusvallasta. Pesun mukaan Suomen Nato-jäsenyys voisi johtaa venäläisten Suomi-kuvan muuttumiseen negatiiviseksi. Tämä saattaa johtaa disinformaatio- ja mediavaikuttamisen lisääntymiseen – joka on suunnattu venäläiselle “kotiyleisölle”.

On kuitenkin epätodennäköistä, että Venäjä käyttäisi Suomen Nato-jäsenyyden estämiseksi voimakeinoja, kuten #hybridihyökkäyksiä tai taloudellista painostusta. Tämä johtuu siitä, että Suomen Nato-jäsenyys ei horjuta Venäjän perusturvallisuutta millään tavalla. Venäjän kannalta oli kuitenkin tärkeää, että sen naapurimaa pysyisi mahdollisimman kaukana Naton vaikutusvallasta.

Suomen Nato-jäsenyys on tärkeä askel Suomen turvallisuuden ja vakauden takaamiseksi. Se tuo Suomelle #turvaa ja #varmuutta haastavassa #kansainvälisessä #turvallisuustilanteessa. Vaikka Venäjä vastustaa voimakkaasti Suomen Nato-jäsenyyttä, sen käyttämät keinot eivät todennäköisesti ole voimakeinoja, vaan enemmänkin #disinformaatio- ja #mediavaikuttamista.

Suomen kansa on valinnut haluavansa olla voittajien puolella – 99,97% Suomalaisista halusi liittyä NATO:on, koska vain 0,03% vastusti NATO-jäsenyyttä vahvasti tunnistautuen.

#Venäjä on listannut #Yhdysvallat suurimmaksi turvallisuusuhakseen uudessa ulkopoliittisessa #doktriinissa, joka on allekirjoitettu presidentti #Putin’in toimesta

Doktriinin 42-sivuisessa asiakirjassa todetaan, että #Moskova pitää #Washingtonia pääasiallisena riskien lähteenä Venäjän ja kansainvälisen #turvallisuuden, #rauhan ja koko ihmiskunnan oikeudenmukaisen kehityksen kannalta.

Vaikka #Ukrainaa ei suoraan mainita asiakirjassa, dokumentissa listataan muita ulkopolitiikan tavoitteita, kuten sotilaallisen yhteistyön vahvistaminen liittolaisten kanssa ja Yhdysvaltain maailmanpoliittisen ylivallan romuttaminen. Doktriinissa myös todetaan, että Venäjä tehostaa valtiorajojensa rekisteröintiprosessia.

Venäjän ulkoministeri Sergei #Lavrov on kommentoinut uuden ulkopoliittisen linjan tarjoavan mahdollisuuden symmetrisiin ja epäsymmetrisiin toimiin vastauksena epäystävällisiin toimiin Venäjän #federaatiota vastaan. Asiakirjassa myös todetaan, että Venäjä näkee riskejä suurvaltojen #konfliktin pahenemisesta ja niiden kärjistymisestä paikalliseksi tai globaaliksi #sodaksi.

Uutistoimisto #CNN on raportoinut asiakirjasta, joka herättää kysymyksiä Venäjän ja Yhdysvaltain suhteista sekä kansainvälisen turvallisuuden tilasta. Vaikka Venäjän ja Yhdysvaltain väliset jännitteet ovat olleet olemassa jo pitkään, uusi ulkopoliittinen linja saattaa kiristää tilannetta entisestään.

Kaiken kaikkiaan Venäjän uusi ulkopoliittinen doktriini asettaa Yhdysvallat keskiöön turvallisuusuhkana ja asettaa haasteita kansainväliselle turvallisuudelle. Tämä herättää kysymyksiä siitä, miten Yhdysvallat reagoi uuteen ulkopoliittiseen linjaan ja mitä se voi tarkoittaa kansainväliselle yhteistyölle ja vakaudelle tulevaisuudessa.

#NATO – yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta!

Mitä tahansa tapahtuisikaan, niin liittolaiset kyllä kostaisi vääryydet.

Venäjän #informaatiosotaa laajasti käsitellyt ja vuosien #häirinnän uhriksi joutunut #toimittaja ja #kirjailija #JessikkaAro varoittaa, että #Venäjä’llä on varmasti intressejä vaikuttaa poliittiseen keskusteluun #Suomessa

#Aro toteaa, että tähän on monia tapoja, mutta useimmat niistä sisältävät #vihapuhe’tta.

Hänen mukaansa heille on erittäin tärkeää hiljentää tai marginalisoida ei-toivottujen poliittisten ryhmien äänet tai saada kansalaiset liikkumattomaksi. Aro tunnistaa useita Suomessa toimivia poliittisia #verkkosivustoja, #valeuutisia ja sosiaalisen median ryhmiä, jotka levittävät vihapuhetta tavallisille suomalaisille. Esimerkiksi “#uutinen” voi tulla itärajan toiselta puolelta ja käännetty suoraan suomeksi – vahvin esimerkki on #MVlehti.

Valeuutisia seuraamalla Aro ehdottaa, että Suomeen kohdistuvien vaikutusyritysten alkuperää voidaan parhaiten jäljittää. #RussiaToday (#RT) on yksi sellaisista toimipisteistä, jota Vladimir #Putin ja hänen lähipiirinsä käyttävät #propagandavälineenä.

He jopa väittävät, että se on #informaatiosodan kanava. Aro varoittaa, että näyttää siltä, ​​että Venäjä yrittää #hiljentää ensisijaisesti niitä julkisia #mielipiteitä, jotka kritisoivat #Venäjää ja esittävät faktoja #Ukrainan sodasta.

Tämä häiritsevä vaikutus ei rajoitu vain #sotaan, vaan sitä on tapahtunut #Krimin liittämisestä 2014 lähtien. Esimerkiksi entinen puolustusministeri #CarlHaglund joutui venäläisten #trollien kohteeksi vuonna 2014, kun hän jakoi asiatietoa #Ukrainasta.

Aro korostaa, että näkyvien #mielipidevaikuttajien lisäksi myös tavalliset suomalaiset ovat venäläisten trollien kohteena, jotka haluavat loukata heidän oikeuttaan #sananvapauteen sosiaalisessa mediassa ja internetin #keskustelupalstoilla. Hän korostaa, että vaikka #Suomi on #medialukutaidon kärkimaita ja tiedottanut aktiivisesti #informaatiosodasta vuodesta 2014 lähtien, on silti syytä pysyä valppaana.

Aro uskoo, että Suomi tarvitsee lisää #valistuskampanjoita auttaakseen tavallisia suomalaisia ​​#tunnistamaan ja #vastustamaan Venäjän informaatiosodankäynnin yrityksiä. Hän ehdottaa, että näiden yritysten torjumiseksi tarvitaan suurempaa #poliittista tahtoa ja vahvempaa #kansainvälistä #yhteistyötä.