#Venäjä’n-#terroristivaltio #pommitti #paloautot #Ukraina’ssa – #EU lähetti #jonon #uusia #tilalle

“Ukrainan valtion hätäpalvelua johtava #SerhiiKruk on raportoinut huolestuttavia uutisia maan palo- ja pelastuslaitoksista. Kruk ilmoitti 19. maaliskuuta, että Ukraina on menettänyt yli 1 700 #paloautoa, 300 #paloasemaa ja yli 700 #pelastuslaitoksen hallinnoimaa rakennusta Venäjän täysimittaisen #sodan alkamisen jälkeen.

Osaa näistä kadonneista varoista on vaurioitunut jatkuvassa #pommituksessa, kun taas loput ovat Venäjän #armeijan #takavarikoimia #miehitetyillä #alueilla. Tämä on aiheuttanut merkittäviä ongelmia Ukrainan #hätäpalveluille ja heidän kyvylleen vastata erilaisiin #hätätilanteisiin. Lisäksi palo- ja #pelastuslaitosten menetys on vaikuttanut vakavasti monien Ukrainan kaupunkien #turvallisuuteen ja #infrastruktuuriin.

Serhii Kruk on kuitenkin korostanut, että Ukraina saa tällä hetkellä paljon apua eri maista. Hän on kiittänyt monia maita, jotka ovat lähettäneet “erittäin tarpeellisia” varusteita ja erikoisvaatteita pelastajille.”

https://civil-protection-humanitarian-aid.ec.europa.eu/news-stories/news/ukraine-eu-coordinates-convoy-firefighting-trucks-italy-ukraine-2022-05-06_en

https://kyivindependent.com/news-feed/official-russia-damaged-or-seized-more-than-1-700-fire-trucks-hundreds-of-fire-stations-during-full-scale-war

Venäjä varastaa lapsia Ukrainasta

Kuvituskuva

Kansainvälinen rikostuomioistuin (#ICC) antoi hiljattain #pidätysmääräyksen #Venäjä’n presidentti #VladimirPutin’ista ja maan #lapsiasiainvaltuutetusta #Marija LvovaBelova’sta. Syynä tähän ovat #syytökset #sotarikoksista, joita heidän epäillään tehneen pakottamalla #ukrainalaisia lapsia siirtymään #Venäjälle.

Vaikka ICC:n päätös on merkittävä, sillä on valitettavasti hyvin vähän vaikutusta Venäjän toimintaan ukrainalaisten #lasten suhteen.

Todellisuudessa Venäjän viranomaiset eivät ole edes yrittäneet peitellä lasten #pakkosiirto’ja ja #adoptio’ita. Lisäksi siepattujen lasten kuvia on esitelty jopa Venäjän #asevoimien juhlatilaisuuksissa.

Ukrainan presidentti #Volodymyr #Zelenskyi on kommentoinut, että hän uskoo #siepatuista #ukrainalaislapsista olevan viranomaisarviota enemmän. Tämä kertoo siitä, että tilanne on vakava ja että Venäjän toimia on jatkettava vastaavanlaisten tapausten estämiseksi tulevaisuudessa.

Venäjän toiminnan vaikutukset ovat kauaskantoisia, sillä siepatut lapset voivat joutua tilanteisiin, joissa heidän oikeuksiaan ja hyvinvointiaan loukataan. Tämä on erityisen huolestuttavaa, kun otetaan huomioon, että monet näistä lapsista ovat jo olleet #traumatisoituneita Ukrainan #sodan vuoksi.

ICC:n päätös on tärkeä askel kohti #vastuullisuutta ja #oikeudenmukaisuutta, mutta se ei riitä yksinään ratkaisemaan tilannetta. Tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja #painostusta, jotta Venäjä lopettaisi #lasten #sieppaamisen ja #palauttaisi ne takaisin heidän perheilleen.

Lisäksi on tärkeää, että #kansainvälinen #yhteisö varmistaa, että vastaavat rikokset eivät toistu tulevaisuudessa.