Taas yksi tuhansista #Venäjän tekemistä #sotarikoksista varmoilla todisteilla #Ukrainassa – Koko maailma haluaa Venäjän vastuuseen sairaista teoistaan

Viimeaikaiset uutiset Ukrainassa ovat raportoineet Ukrainalaissiviilin murhayrityksestä, jonka epäilty tekijä on venäläissotilas Klim Keržaev. Tämä tapaus on jälleen yksi osoitus sotarikoksista joita Venäjä suorittaa Ukrainassa.

Tapauksen tutkintaa johtava Harkovan poliisin tutkintajohtaja Serhii Bolvinov kuvaili tapahtumia ikään kuin kauhuelokuvassa, jossa venäläissotilaat tappavat siviilejä. Ukrainan tiedusteludroonin tallentama video tallensi tapahtumat ja myöhemmin Ukrainan poliisi kaappasi puhelinkeskusteluja, joissa Keržaev kehuskelee miehen tappamisella.

Keržaevia syytetään Ukrainan rikoslain nojalla sotarikoksesta, joka on erittäin vakava syyte. Hän palveli tapahtumahetkellä Venäjän läntisen sotilaspiirin 1. kaartin panssariarmeijan 2. moottoroidussa jalkaväkidivisioonassa. Syytteet nostettiin poissaolevana, joten häntä ei ole vielä pidätetty.

Venäjä varastaa lapsia Ukrainasta

Kuvituskuva

Kansainvälinen rikostuomioistuin (#ICC) antoi hiljattain #pidätysmääräyksen #Venäjä’n presidentti #VladimirPutin’ista ja maan #lapsiasiainvaltuutetusta #Marija LvovaBelova’sta. Syynä tähän ovat #syytökset #sotarikoksista, joita heidän epäillään tehneen pakottamalla #ukrainalaisia lapsia siirtymään #Venäjälle.

Vaikka ICC:n päätös on merkittävä, sillä on valitettavasti hyvin vähän vaikutusta Venäjän toimintaan ukrainalaisten #lasten suhteen.

Todellisuudessa Venäjän viranomaiset eivät ole edes yrittäneet peitellä lasten #pakkosiirto’ja ja #adoptio’ita. Lisäksi siepattujen lasten kuvia on esitelty jopa Venäjän #asevoimien juhlatilaisuuksissa.

Ukrainan presidentti #Volodymyr #Zelenskyi on kommentoinut, että hän uskoo #siepatuista #ukrainalaislapsista olevan viranomaisarviota enemmän. Tämä kertoo siitä, että tilanne on vakava ja että Venäjän toimia on jatkettava vastaavanlaisten tapausten estämiseksi tulevaisuudessa.

Venäjän toiminnan vaikutukset ovat kauaskantoisia, sillä siepatut lapset voivat joutua tilanteisiin, joissa heidän oikeuksiaan ja hyvinvointiaan loukataan. Tämä on erityisen huolestuttavaa, kun otetaan huomioon, että monet näistä lapsista ovat jo olleet #traumatisoituneita Ukrainan #sodan vuoksi.

ICC:n päätös on tärkeä askel kohti #vastuullisuutta ja #oikeudenmukaisuutta, mutta se ei riitä yksinään ratkaisemaan tilannetta. Tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja #painostusta, jotta Venäjä lopettaisi #lasten #sieppaamisen ja #palauttaisi ne takaisin heidän perheilleen.

Lisäksi on tärkeää, että #kansainvälinen #yhteisö varmistaa, että vastaavat rikokset eivät toistu tulevaisuudessa.