Suomen #jatkosodanaikainen Njet Molotof -#propaganda #Neuvostoliitto’a vastaan #YouTube

Polttopullo eli Motovin Koktaili

“#NjetMolotof” on venäläinen ilmaus, joka tarkoittaa suomeksi “Ei Molotovin coctailille”. Kyseessä on osa suomalaisten jatkosodan aikana käyttämää propagandaa, joka levitettiin Neuvostoliittoa vastaan. Njet Molotof -iskulauseella haluttiin korostaa suomalaisten halua vastustaa Neuvostoliiton agressiivista politiikkaa, ja osoittaa että suomalaiset eivät alistu Neuvostoliiton uhkailuun.

Taustalla oli talvisota, joka käytiin Suomen ja Neuvostoliiton välillä vuosina 1939-1940. Talvisota oli raskas ja verinen, mutta #Suomi onnistui puolustamaan #itsenäisyytensä. Kuitenkin sodan jälkeen Neuvostoliitto halusi vaikuttaa Suomen poliittiseen järjestelmään ja lopulta liittää sen osaksi Neuvostoliittoa.

Suomalaiset vastustivat tätä ja jatkoivat taisteluaan itsenäisyytensä puolesta. Njet Molotof -iskulauseen avulla suomalaiset halusivat viestittää, että he eivät alistu Venäjän terrorismille.

Molotovin koktaili on yksi maailman tunnetuimmista improvisoiduista aseista. Se koostuu yleensä lasipullosta, joka on täytetty palavalla nesteellä, kuten bensiinillä tai etanolilla, ja varustettu sytytystulpalla. Molotovin koktaili on ollut käytössä monissa konflikteissa ympäri maailmaa, erityisesti kapinallisliikkeiden ja protestoijien keskuudessa.

#MolotovinKoktaili sai alkunsa talvisodan aikana Suomessa vuonna 1939. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen, ja suomalaiset keksivät Molotovin koktailin vastauksena venäläisten panssarivaunujen tuhoamiseen. Nimen kerrotaan olevan pilkkaa Molotov-Ribbentrop -sopimukselle, joka oli allekirjoitettu vuotta aiemmin, ja jonka tarkoituksena oli jakaa Eurooppa Neuvostoliiton ja natsi-Saksan kesken.

Molotovin koktaili oli suhteellisen helppo ja halpa valmistaa, joten sitä käytettiin laajasti myös jatkosodan aikana. Se oli erityisen tehokas ase, kun suomalaiset taistelivat metsissä ja kaupungeissa, joissa oli vähän tilaa ja rajoitetusti raskasta aseistusta.

Molotovin koktaili levisi nopeasti ympäri maailmaa ja sitä on käytetty monissa konflikteissa, kuten Algerian itsenäisyystaistelussa, Vietnamissa, Libanonissa, Lähi-idässä ja useissa muissa paikoissa. Se on osoittautunut erityisen tehokkaaksi aseeksi kapinallisliikkeissä ja kansannousuissa, joissa raskasta aseistusta ei ole saatavilla.

Vaikka Molotovin koktaili on edelleen käytössä monissa maissa, sen käyttö on kuitenkin laitonta ja vaarallista. Valmistus ja käyttö voivat johtaa vakaviin rikossyytteisiin, ja se voi aiheuttaa vakavia vammoja ja jopa kuoleman.

Loppujen lopuksi Molotovin koktaili on synkkä muistutus siitä, että aseiden keksiminen ei aina edistä rauhaa ja turvallisuutta maailmassa. Se on esimerkki siitä, että hätätilanteessa ihmiset voivat keksiä hyvin vaarallisia ja tuhoisia aseita. Siksi on tärkeää edistää rauhaa ja rauhanomaista konfliktien ratkaisua, jotta Molotovin Koktailien kaltaisia aseita ei tarvitse käyttää uudelleen.

Ukrainan valtio opetti 2022 alussa kansalaisiaan tekemään polttopulloja ja käyttämään niitä turvallisesti Venäjän #kansamurhaajia kohtaan.

#Suomi on luvannut kolme lisää #Leopard2 -#panssarivaunua varastostaan #Ukrainalle, jolloin luovutettujen kokonaismäärä on yhteensä kuusi.

Leopard 2 A7

Puolustusministeri #AnttiKaikkonen vahvisti myös, että #Ukraina on kääntynyt Suomen puolustusministeriöön puoleen F/A-18 #Hornet -hävittäjien toimittamisesta.

Kaikkonen sanoi, että Suomi “vastaa tähän kyselyyn aikanaan”, MTV Uutiset lainaa.

Siirto on osa Suomen 14. #puolustusapupakettia Ukrainalle #Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Suomi antaa Ukrainalle myös tankkien käyttöön ja huoltoon liittyvää koulutusta.

#Suomi on maailman #onnellisin maa kuudetta kertaa peräkkäin kertoo The #World #Happiness #Report 2023

The World Happiness Report 2023 on julkaistu ja jälleen kerran Suomi on kruunattu #maailman onnellisimmaksi maaksi. Tämä on jo kuudes kerta peräkkäin, kun Suomi nousee raportin kärkisijalle.

Raportti perustuu eri maiden asukkaiden subjektiiviseen kokemukseen omasta #hyvinvoinnistaan ja #onnellisuudestaan. Raportissa otetaan huomioon muun muassa taloudellinen #vauraus, #sosiaalinen #tuki, #terveys, #vapaus ja #luottamus.

Suomen menestys on todella huomionarvoista, sillä maa on onnistunut säilyttämään #kärkipaikkansa vaikka listan muita maita on vaihtunut vuosien varrella.

Suomen menestyksen taustalla on useita tekijöitä. Maassa on vahva #sosiaaliturva ja korkea #koulutustaso, mikä mahdollistaa tasaisen #elintason ja tasa-arvoisen #yhteiskunnan. Suomessa myös luonto ja #ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä, mikä edistää terveyttä ja hyvinvointia.

Tämän vuoden raportti osoittaa, että #pandemia on vaikuttanut merkittävästi ihmisten #onnellisuuteen ympäri maailmaa. Monet maat ovat menettäneet pisteitä raportissa #koronaviruspandemi’an vuoksi. Suomessakin on koettu pandemian vaikutukset, mutta maan vahva #tukiverkosto ja #terveydenhuoltojärjestelmä ovat auttaneet ihmisiä selviytymään vaikeasta ajasta.

Suomen menestyksen myötä monet ovatkin alkaneet tutkia Suomen mallia ja yrittävät saada siitä ideoita omaan #yhteiskuntaansa. Suomi on onnistunut luomaan yhteiskunnan, jossa hyvinvointi ja tasa-arvo ovat keskeisiä arvoja, ja joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden elää onnellista ja tasapainoista elämää.