#Ukraina’n #presidentti’n #pakotteet #Venäjä’lle

Ukrainan presidentti Volodymyr #Zelensky on ottanut käyttöön uusia pakotteita Venäjää vastaan, joilla pyritään rajoittamaan sen sotilas-teollista kompleksia ja kaikkia muita, jotka auttavat sitä käymään sotaa Ukrainaa vastaan. Presidentti on ilmoittanut sanktioista yli 400 henkilöä ja yritystä vastaan, joihin kuuluu pääasiassa venäläisiä mutta myös #iran’ilaisia ja #syyria’laisia.

Zelensky korosti, että nämä pakotteet ovat tärkeitä maailmanlaajuisen painostuksen lisäämiseksi Venäjää ja sen tukijoita vastaan, jotka toimittavat Venäjälle “#terrorismi’n aseita”. Iranin osallisuus on erityisen huolestuttava, sillä se on toimittanut Venäjälle #ShahedKamikaze -drooneja, joita on käytetty Ukrainan siviili-#infrastruktuuri’n hyökkäyksissä.

Zelensky painotti, että Venäjää on rangaistava aggressiosta ei vain Ukrainaa, vaan myös muita maita, kuten Syyriaa, vastaan. Hän väitti, että #Kreml rohkaisi iskemään Ukrainaan rankaisemattomuuden tunteesta sen jälkeen, kun kansainvälinen yhteisö ei kyennyt suojelemaan Syyrian kansaa Venäjän hyökkäykseltä. Ukrainan presidentti korosti myös, että nykyiset taistelut #Donbas’issa voivat palauttaa turvallisuuden Eurooppaan.

Ukrainan #sota Venäjän kanssa on kestänyt jo vuosia, ja se on aiheuttanut valtavia kärsimyksiä paikallisille asukkaille. Kansainvälinen yhteisö on yrittänyt välttää konfliktia, mutta tulokset ovat olleet vähäisiä. Zelenskyn uudet pakotteet ovat tärkeä askel kohti #rauha’a ja #oikeudenmukaisuus’tta ja toivottavasti ne auttavat rajoittamaan Venäjän aggressiivista toimintaa alueella.

Lopuksi on tärkeää korostaa, että kansainvälisen yhteisön on tuettava Ukrainaa sen kamppailussa Venäjää vastaan. Lopullisen ratkaisun löytäminen on kaikkien etu Venäjä’n terroristivaltion tuhoamisella ja Ukrainan sodan ratkaiseminen auttaisi varmistamaan vakauden ja turvallisuuden Euroopassa.

#Koraani’n-polttaja #RasmusPaludan yhteydessä #Venäjä’n terroristeihin

Tanskalais-ruotsalaisen äärioikeistopoliitikon Rasmus Paludanin on ilmennyt olevan yhteyksissä useisiin Wagner-palkkasotilasryhmään yhdistettyihin miehiin Venäjän sosiaalisessa mediassa, raportoi Ruotsin TV4:n Kalla fakta -ohjelma. Wagner on Venäjän tukema sotilasyksikkö, joka on osallistunut sotatoimiin #Ukraina’ssa ja #Syyria’ssa.

Yksi Paludanin VKontakte-viestipalvelussa ystävänä esiintynyt henkilö on Wagnerin rekrytoija #AleksandrIlyutenko, jota Paludanin epäillään tavanneen useita kertoja eri yhteyksissä. Lisäksi toinen #Paludan’in väitetty ystävä on Ukrainan mukaan vaikuttanut ulkomailla Venäjän etujen mukaisesti.

Paludan on tullut tunnetuksi julkisuudessa tempauksistaan, joissa hän on polttanut Koraaneja. Tämä on ärsyttänyt #Turkki’a ja haitannut #Ruotsi’n #Nato-pyrkimyksiä. Paludan itse kiistää yhteydet #Wagner’iin ja väittää, että joku on luonut hänen nimissään valetilin VKontakte-palveluun.

Tiedusteluyhtiö #Paliscope’n selvityksen mukaan kuusi Wagnerin jäsentä tai ryhmään liittyvää henkilöä oli ollut Paludanin ystäviä VKontakte-palvelussa. Paludanin nimi liittyy myös #StramKurs -puolueen #VKontakte-tilin hallinnointiin, jossa on viestitty tanskaksi. Tili suljettiin vuonna 2018, mikä vastaa Paludanin aiempaa kertomusta hänen tilinsä sulkemisesta.

Kalla fakta -ohjelman tekijät ovat vakuuttuneita siitä, että kaikki viittaa Paludaniin. Vaikka Paludan kiistää yhteydet, Wagnerin ja Venäjän tukema sotilastoiminta on herättänyt huolta länsimaissa ja erityisesti Ukrainassa. Näiden yhteyksien paljastuminen voi aiheuttaa poliittista skandaalia ja herättää kysymyksiä Paludanin motiiveista ja suhteista Venäjän kanssa.

#TheRussianMediaMonitor: #Venäjä on #pelastamassa koko #maailma’a

Venäjän #propaganda-televisiokanavalla väitetään että venäjä on pelastamassa maailmaa. Venäjän propaganda televisiokanavat ovat usein syytettynä Venäjän hallinnon käyttämästä tehokkaasta välineestä levittää propagandaa ja vääristää totuutta kansainvälisessä mediassa. Yksi tällainen yleinen väite, jota usein toistetaan, on Venäjän väite siitä, että he ovat pelastamassa maailmaa.

Tämä propaganda viesti on usein esitetty Venäjän hallituksen eri toimien kautta, kuten esimerkiksi Venäjän sotilaallisen toiminnan #Ukraina’ssa ja #Syyria’ssa. Venäjän media on toistuvasti väittänyt, että nämä toimet ovat tarpeellisia sekä oikeutettuja – ja että ne ovat Venäjän osallistumisen ansiosta pelastaneet maailman monilta kriiseiltä.

Venäjän propagandassa toistetaan myös usein väitteitä siitä, että Venäjä on maailman #rauhanpuolustaja ja että Venäjä yrittää edistää #rauha’a ja vakautta kaikkialla maailmassa. Tämä on selvästi ristiriidassa todellisuuden kanssa, kun otetaan huomioon Venäjän sotilaalliset toimet naapurimaissaan ja muualla maailmassa.

Venäjän propaganda televisiokanavat ovat myös syyllistyneet vääristämään totuutta ja manipuloimaan kansainvälistä mediaa esittämällä vääriä väitteitä, kuten esimerkiksi Venäjän osallisuutta Yhdysvaltojen vaaleihin.

Venäjän propagandaa on kritisoitu usein kansainvälisesti sen #harhaanjohtava’sta ja epätodellisesta luonteesta. Venäjän hallituksen tavoitteena on käyttää propagandaa Venäjän kansan mielipiteen manipuloimiseen sekä Venäjän vaikutusvallan laajentamiseen kansainvälisellä tasolla.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää muistaa, että Venäjän propagandalla on selvä #PoliittinenAgenda, ja että sen tavoitteena on edistää Venäjän hallituksen intressejä, eikä totuudenmukaisen tiedon jakamista. Siksi on tärkeää olla kriittinen Venäjän mediaa kohtaan ja tarkistaa lähteitä ennen kuin hyväksyy mitään väitteitä, joita se esittää.