Venäjä varastaa lapsia Ukrainasta

Kuvituskuva

Kansainvälinen rikostuomioistuin (#ICC) antoi hiljattain #pidätysmääräyksen #Venäjä’n presidentti #VladimirPutin’ista ja maan #lapsiasiainvaltuutetusta #Marija LvovaBelova’sta. Syynä tähän ovat #syytökset #sotarikoksista, joita heidän epäillään tehneen pakottamalla #ukrainalaisia lapsia siirtymään #Venäjälle.

Vaikka ICC:n päätös on merkittävä, sillä on valitettavasti hyvin vähän vaikutusta Venäjän toimintaan ukrainalaisten #lasten suhteen.

Todellisuudessa Venäjän viranomaiset eivät ole edes yrittäneet peitellä lasten #pakkosiirto’ja ja #adoptio’ita. Lisäksi siepattujen lasten kuvia on esitelty jopa Venäjän #asevoimien juhlatilaisuuksissa.

Ukrainan presidentti #Volodymyr #Zelenskyi on kommentoinut, että hän uskoo #siepatuista #ukrainalaislapsista olevan viranomaisarviota enemmän. Tämä kertoo siitä, että tilanne on vakava ja että Venäjän toimia on jatkettava vastaavanlaisten tapausten estämiseksi tulevaisuudessa.

Venäjän toiminnan vaikutukset ovat kauaskantoisia, sillä siepatut lapset voivat joutua tilanteisiin, joissa heidän oikeuksiaan ja hyvinvointiaan loukataan. Tämä on erityisen huolestuttavaa, kun otetaan huomioon, että monet näistä lapsista ovat jo olleet #traumatisoituneita Ukrainan #sodan vuoksi.

ICC:n päätös on tärkeä askel kohti #vastuullisuutta ja #oikeudenmukaisuutta, mutta se ei riitä yksinään ratkaisemaan tilannetta. Tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja #painostusta, jotta Venäjä lopettaisi #lasten #sieppaamisen ja #palauttaisi ne takaisin heidän perheilleen.

Lisäksi on tärkeää, että #kansainvälinen #yhteisö varmistaa, että vastaavat rikokset eivät toistu tulevaisuudessa.

#Venäjä’n #turvallisuuspalvelu #FSB

Venäjän #turvallisuuspalvelu FSB on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ja salaisimmista #turvallisuusorganisaatio’ista. FSB:n toimintaan liittyy usein #tiedustelu’a, #vakoilu’a ja #vaikuttaminen, mikä on herättänyt huolta ja epäilyjä ulkomailla. Erityisesti FSB:n operaattoreista on keskusteltu paljon, sillä heidän tehtävänään on kerätä tietoa ja suorittaa erilaisia toimia #kotimaa’ssa ja #ulkomaa’illa.

FSB:n operaattoreiden #koulutus on erittäin vaativa ja kestää useita vuosia. #Koulutusohjelma sisältää muun muassa fysiikan, matematiikan, kemian ja vieraiden kielten opiskelua sekä erilaisia käytännön taitoja, kuten tietokoneiden ja viestintälaitteiden käyttöä, aseiden käsittelyä ja taistelulajien harjoittelua. Operaattorit valitaan erittäin tarkasti ja heidän taustansa tarkistetaan perusteellisesti.

FSB:n operaattorit ovat koulutettuja eri alojen asiantuntijoita, kuten tietotekniikan, talouden ja politiikan alalta. Heidän tehtävänsä on kerätä tietoa Venäjän #etu’jen suojelemiseksi ja puolustamiseksi sekä estää kaikenlainen uhka maan turvallisuudelle. Operaattorit ovat erikoistuneet eri toimintoihin, kuten vakoiluun, tiedusteluun ja vaikuttamiseen, ja he työskentelevät yhteistyössä muiden FSB:n osastojen kanssa.

FSB:n operaattorit ovat saaneet paljon julkisuutta ulkomailla erityisesti viime vuosina, sillä heitä epäillään osallisuudesta useisiin ulkomaisiin #vaikutusoperaatio’ihin. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016 liittyvän venäläisen #vaikuttamiskampanja’n uskotaan olleen osittain FSB:n operaattorien toteuttama. Samoin Venäjän toiminta Ukrainassa ja Krimin liittäminen Venäjään on herättänyt huolta ja epäilyjä FSB:n operaattoreiden toiminnasta.

FSB:n operaattoreiden toimintaan liittyy usein #salailu ja #salamyhkäisyys, mikä herättää epäilyksiä ja #spekulaatio’ita heidän tarkoitusperistään. Venäjän hallitus on usein kiistänyt osallisuutensa erilaisiin vaikutusoperaatioihin ja väittänyt, että #syytökset ovat perusteettomia.