#Venäjä väärentää #video’ita #Telegram’issa

Viimeaikoina on ollut paljon uutisointia #Ukrainan ja Venäjän välisestä sodasta. Yksi tapa, jolla Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan mielipiteisiin, on ollut levittää #disinformaatiota ja #propagandaa. Yksi esimerkki tästä on videon levittäminen, joka väitti osoittavansa Ukrainan armeijan sotilaiden aggressiivista käytöstä naista ja lasta kohtaan.

#CNN:n tekemän analyysin mukaan videolla näkyvä tilanne oli #lavastettu ja Venäjä-mielinen Telegram-kanava myönsi videon olevan #väärennös. Tämä on erittäin huolestuttavaa, koska se osoittaa, kuinka Venäjä pyrkii levittämään valheellisia tietoja ja #manipuloimaan ihmisten mielipiteitä Ukrainan tilanteesta.

On tärkeää muistaa, että #disinformaation ja #propagandan levittäminen on vakava asia, joka voi aiheuttaa vakavia seurauksia. Se voi johtaa yleisen mielipiteen muuttumiseen ja jopa sodan #eskaloitumiseen. Siksi on tärkeää, että #tiedotusvälineet ja #yksilöt ovat tietoisia tästä ilmiöstä ja pyrkivät vastustamaan sitä.

Lopuksi on tärkeää korostaa, että Ukrainan ja Venäjän välisessä sodassa on monimutkaisia ​​asioita ja että yksinkertaistetut kertomukset voivat olla harhaanjohtavia. On tärkeää tarkastella tilannetta monesta näkökulmasta ja varmistaa, että tiedot ovat #luotettavia ja tarkkoja.

#Venäjä’n entinen #presidentti uhkasi pommittaa #Haag:in kansainvälisen #rikostuomioistuimen

Venäjän ex-presidentti ja nykyinen Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja, Dmitri #Medvedev, on herättänyt huomiota kommentoimalla Haagin Kansainvälistä rikostuomioistuinta (#ICC) koskevalla #Telegram-viestillään.

Medvedev uhkasi ICC:tä Venäjän hypersoonisella #Oniks-ohjuksella, joka voisi mukaan iskeä suoraan ICC:n rakennukseen Pohjanmereltä venäläiseltä alukselta käsin. Hän väitti myös, että tällaista ohjusta ei valitettavasti voi ampua alas, vaikka Venäjällä onkin vain #supersooninen Oniks-ohjus, joka lentää yli kaksinkertaisella äänennopeudella. Medvedevin mukaan ICC on “kurja kansainvälinen organisaatio”, eikä sitä voida verrata #Nato-maa Hollantiin.

ICC antoi äskettäin #pidätysmääräyksen Venäjän presidentti Vladimir #Putinista ja hänen alaisuudessaan toimivasta #lapsiasiavaltuutetusta Maria Lvova-Belovasta, syyttäen heitä sotarikoksista. Medvedev kutsui ICC:tä “täysin turhaksi” ja “paskaksi”, ja väitti sen romuttavan koko kansainvälisen #oikeuden.

#Putin saattaa pommittaa oman palkka-armeijansa kuoliaaksi, koska sota on epäonnistunut

#Wagner-ryhmän perustaja #JevgeniPrigozhin väitti saaneensa lehdistöltä johdattelevan kysymyksen, joka paljastaa #Venäjä’n #diktaattori’n #VladimirPutin’in ja Venäjän turvallisuusneuvoston sihteerin johtaman juonen Wagner-ryhmän heikentämiseksi ja “neutralisoimiseksi”.

Sotatutkimusinstituutti kertoi viimeisimmässä päivityksessään, että Prigožinin lehdistöpalvelu julkaisi 16. maaliskuuta venäläiseltä #NezavisimayaGazeta’lta väitetyn kommenttipyynnön, jossa kysyttiin, oliko Prigožin tietoinen Putinin ja turvallisuusneuvoston sihteerin Nikolai Patruševin väitetyistä keskusteluista.

Lehdistökommentissa väitetään että tietoa näistä keskusteluista on äskettäin levinnyt Venäjän ja Ukrainan #Telegram-kanavilla. Niissä väitetään Patruševin ehdottaneen Putinille, että Wagnerista ei jää “mitään jäljelle” “puolentoista tai kahden kuukauden kuluttua”.

Viesti väittää Patruševin ehdottaneen, että Wagnerin tuhoutuessa Ukrainassa Prigožin yrittää “yhdistää entiset ja jäljellä olevat aktiiviset Wagner-taistelijat tekosyyllä”, aseistaa heidät ja “lähettää heidät Venäjän alueelle kaappaamaan valta Ukrainan raja-alueilta joilla on mahdollinen eteneminen sisämaahan.”

Tästä voi päätellä että Patrušev on jo käskenyt tarkkailla ja valvoa entisten Wagner-taistelijoiden liikkeitä ja että Putin kuulemma suostui tähän vaiheeseen ja kiitti Patruševia hänen ponnisteluistaan “neutraloida Wagner yleensä ja erityisesti Jevgeni Prigožin”.