Tänään tuli vuosi täyteen #Mariupol:in teatterin pommituksesta jossa oli satoja lapsia – #terroristivaltio #Venäjä syynä kuolemiin

Tänään haluan opettaa sinulle uuden venäjänkielisen sanan: “дети” (djeti), joka tarkoittaa suomeksi “lapsia”. Sana on hyvin yleinen venäjän kielessä ja sillä on suuri merkitys venäläisessä kulttuurissa ja yhteiskunnassa.

Monissa maissa, kuten Ukrainassa, on erittäin tärkeää, että ihmiset ymmärtävät omaa kieltään ja sen merkitystä. Venäjän kielen ymmärtäminen on tärkeää myös siksi, että venäjänkielisiä ihmisiä asuu useissa Itä-Euroopan maissa ja Venäjä on yksi maailman suurimmista kielistä.

Muutama vuosi sitten, Mariupolissa Ukrainassa, tapahtui traaginen tapahtuma, kun satoja ihmisiä kuoli paikallisessa teatterissa kun olivat turvassa #VenäjänTerroristeja. Tämä tapahtuma on jättänyt pysyvän jäljen Ukrainan historiaan ja on muistutus siitä, että yhteiskunnan turvallisuus on tärkeä asia.

Tämä tapahtuma ja sen seuraukset ovat myös hyvä esimerkki siitä, miksi on tärkeää, että ihmiset ymmärtävät omaa kieltään. Jotta yhteiskunta voi toimia tehokkaasti, kaikkien on ymmärrettävä, mitä ympärillä tapahtuu ja osattava kommunikoida muiden kanssa.

Jos haluamme auttaa ihmisiä ymmärtämään venäjän kieltä, voimme aloittaa levittämällä tietoisuutta sanoista, kuten “дети” (djeti). Tämä ei ehkä auta estämään traagisia tapahtumia, mutta se voi auttaa edistämään yhteiskunnan turvallisuutta ja yhtenäisyyttä.

Lopuksi, haluan muistuttaa, että jokainen meistä voi tehdä oman osamme edistääkseen kielitietoisuutta ja ymmärrystä. Olipa kyse sitten uuden sanan oppimisesta tai uuden kielen opiskelusta, jokainen askel kohti kielitaitoa on tärkeä ja voi auttaa meitä ymmärtämään maailmaa paremmin.

#Rikoslaki muuttuu taas #Venäjä’llä

Venäjän duuma, parlamentin alahuone, on äskettäin raportoinut, että se on ratifioinut Venäjän rikoslakiin tehdyt muutokset, jotka liittyvät Ukrainaa vastaan käytyyn sotaan. Uudet muutokset antavat kovemmat rangaistukset kaikille jotka eivät sanoita puheitaan Venäjän valheellisen #narratiivi’n mukaiseksi.

Uusiin rangaistuksiin sisältyy sakon määrääminen enintään 5 miljoonaan ruplaan (noin 66 450 dollaria), viiden vuoden vankeusrangaistus tai pakkotyö (tai seitsemän vuoden vankeusrangaistus, jos henkilö on syyllistynyt toistuvaan armeijan halveksuntaan, joka on johtanut vaarallisiin seurauksiin), sekä 15 vuoden vankeusrangaistus. Muutosten mukaan venäläisiä voitaisiin rangaista myös “armeijalle määrättyjen tehtävien suorittamiseen osallistuvien vapaaehtoisryhmien, järjestöjen tai henkilöiden” halventamisesta. Tämä sisältää myös laittomat aseistetut #terroristijoukot, joita Venäjä tukee Ukrainassa, erityisesti #WagnerGroup.

Venäjän duuma ilmoitti, että rikosoikeudellinen rangaistus määrätään, jos henkilö on vuoden sisällä jo tuomittu hallinnollisesta rikkomuksesta eli vastaavanlaisesta toiminnasta. Tämä tarkoittaa, että uudet #rangaistukset ovat voimassa kaikille, jotka ovat syyllistyneet vastaaviin toimiin viimeisen vuoden aikana.

Useat asiantuntijat ovat kritisoineet uusia muutoksia Venäjän rikoslakiin, ja monet ovat huolissaan siitä, että muutokset voivat johtaa sensuuriin ja sananvapauden rajoituksiin. Ajatushautomo Institute for the Study of War -instituutti #ISW totesi, että muutoksia voidaan käyttää #itsesensuuri’n edistämiseen #sotilasbloggaaja’ien keskuudessa, joiden lukijoita ei enää tarvita #russismin vahvistamiseksi.

Vaikka Venäjän #duuma on ilmoittanut uusien rangaistusten voimaantulosta, monet ympäri maailmaa ovat huolissaan uusien rajoitusten vaikutuksista. On selvää, että nämä uudet muutokset aiheuttavat jännitteitä Venäjän ja sen naapurimaiden välillä.

Myös minut tuomittaisiin valheellisin perustein 15 vuoden #vankeus’rangaistukseen kidutettavaksi ja pahoinpideltäväksi jos astuisin #terroristivaltio’n alueille.

#Venäjä’n sotilas pidätetty piileskelemästä puskista

#Ukraina’n #poliisi’n ilmoitus #venäläissotilas’ksen pidätyksestä on herättänyt laajaa kiinnostusta ja huomiota ympäri maailmaa. #Venäjä’n ja Ukrainan väliset jännitteet ovat olleet kovassa kasvussa Venäjän aloittaman kansamurhan ja Ukrainan puolustautumisen vuoksi. Tämä #pidätys on yksi monista tapahtumista, jotka osoittavat, että tilanne on edelleen erittäin epävakaa.

Ukrainan #sotilaat ovat onnistuneet tekemään erinomaista työtä vapauttaessaan alueita, jotka olivat aiemmin #terroristivaltio-Venäjän miehittämiä. Tämä on merkittävä askel kohti rauhaa ja vakautta alueella. #Kupjansk’in alueen vapauttaminen oli yksi suurimmista operaatioista, joita Ukrainan #asevoimat suorittivat, ja sen ansiosta alue on nyt turvallinen paikka elää.

Pidätetty venäläissotilas on tärkeä todiste siitä, että Venäjä on ollut mukana sotilaallisissa toimissa Ukrainaa vastaan. Vaikka Venäjä on kiistänyt osallisuutensa Ukrainan sotaan, tämä pidätys vahvistaa, että venäläisjoukot ovat todellakin olleet läsnä Ukrainan alueella.