#Trolliarmeija on käsite, joka on yhdistetty #Venäjän vaaleihin sekaantumiseen ja #disinformaation levittämiseen eri puolilla maailmaa #trolli #trollit

Venäjän trolliarmeija koostuu suuresta joukosta ihmisiä, jotka ovat palkattuja tai vapaaehtoisia ja joilla on tehtävänä levittää Venäjän #propagandaa, häiritä poliittista keskustelua ja vaikuttaa #vaaleihin.

Trolliarmeijan toimintatavat ovat moninaiset. Yksi niistä on sosiaalisen median käyttö, jossa trollit levittävät #valeuutisia, vääristelevät #totuutta ja kommentoivat eri foorumeilla #poliittisista asioista. Toimintaan liittyy usein myös henkilökohtaisten #hyökkäysten kohdistaminen poliittisiin vastustajiin ja kohdehenkilöihin.

Vaikka Venäjän trolliarmeijan toiminta on saanut paljon huomiota, Venäjän #hallitus on kiistänyt sen olemassaolon. Venäjä on kuitenkin syyttänyt muita maita vastaavasta toiminnasta.

TROLLIARMEIJA on Venäjän yhteydessä jo lähes käsite.Venäjää on syytetty monien muiden maiden vaaleihin sekaantumisesta aina #DonaldTrumpin valinnasta alkaen.

Viime marraskuussa ”Putinin kokiksi” tituleerattu #JevgeniPrigozhin jopa myönsi sekaantuneensa Yhdysvaltojen vaaleihin vuonna 2016, jotka #Trump lopulta voitti.

Trolliarmeijan toiminta on erityisen näkyvää #Ukrainan sodan yhteydessä. Venäjä on käyttänyt trolliarmeijaansa häiritsemään Ukrainan hallituksen ja kansalaisten viestintää sekä levittämään #propagandaansa. Venäjä on myös käyttänyt #Wagner-palkka-armeijaansa, joka koostuu #palkkasotureista, tukemaan #separatistisia kapinallisia Itä-Ukrainassa.

Vaikka Venäjän trolliarmeijan toiminta on saanut paljon huomiota, on tärkeää muistaa, että vastaavaa toimintaa esiintyy myös muissa maissa. Monet hallitukset käyttävät sosiaalista mediaa levittämään propagandaa ja vaikuttamaan poliittisiin tapahtumiin.

On tärkeää olla tietoinen trolliarmeijan toiminnasta ja ymmärtää sen vaikutukset poliittiseen keskusteluun ja vaaleihin. Vaikka trolliarmeijan toiminta voi häiritä poliittista keskustelua, on tärkeää säilyttää avoin ja monipuolinen keskustelu ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.

#Islannin hallitus tuki #päätöslauselmaa, jossa #holodomor tunnustetaan #kansanmurhaksi #Ukrainan kansaa vastaan, ulkoministeri Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir raportoi 23. maaliskuuta.

“Marraskuussa kävin Holodomor-muistomerkillä Kiovassa. Se oli sydäntä särkevä muistutus kauheasta rikoksesta”, ministeri kirjoitti.

“Tänään Althingi (parlamentti) tunnusti #Venäjän aiheuttaman nälänhädän talvella 1932–1933 #Moskovan totalitaarisen hallituksen suorittamana #kansanmurhana Ukrainan kansaa vastaan.”

Presidentti Volodymyr #Zelensky kehui päätöstä ja lisäsi: “Se on selvä merkki siitä, että tällaiset rikokset eivät jää rankaisematta, eivätkä ne vanhene.”

#Holodomor, Venäjän aiheuttama nälänhätä, joka tapahtui vuosina 1932-33, tapahtui Josif #Stalinin hallituskaudella #Neuvostoliitossa ja aiheutti arviolta 3,5-5 miljoonan ukrainalaisen kuoleman.

Ukrainan hallitus on vaatinut kansainvälistä yhteisöä tunnustamaan sen kansanmurhaksi.

Islanti liittyi Belgian mielipiteeseen, joka tunnusti holodomorin kansanmurhaksi 10. maaliskuuta. #Tsekki teki sen huhtikuussa 2022, #Saksa, #Romania ja #Irlanti marraskuussa 2022 ja #Bulgaria helmikuussa 2023.

Joulukuussa 2022 myös #EuroopanParlamentti tunnusti holodomorin virallisesti kansanmurhaksi ja kehotti Venäjää esittämään virallisen anteeksipyynnön neuvostohallinnon tekemistä julmuuksista.

#Maailmanpankki on lisännyt arvionsa #Ukrainan elvytys- ja jälleenrakennustarpeista vähintään 380 miljardiin euroon perustuen #Venäjän täysimittaisen sodan ensimmäisen vuoden aiheuttamiin vahinkoihin, #Bloomberg raportoi 23.3.2023

Ukrainan valutta: 1000 Hryvnia = noin 25 euroa

Tämä luku vastaa 2,6 kertaa Ukrainan ennustettua bruttokansantuotetta vuodelle 2022 Bloombergin mukaan.

Maailmanpankin arviossa todettiin myös, että Venäjän täysimittainen hyökkäys oli ajanut 7,1 miljoonaa ihmistä köyhyyteen ja vienyt 15 vuoden kehitystä maan normaalista kehittymisvauhdista.

Syyskuussa Maailmanpankki teki ensimmäisen arvionsa 349 miljardista dollarista hyökkäyksen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana aiheutuneiden vahinkojen perusteella.

Maailmanpankin tietojen mukaan vahingot eivät useiden tekijöiden vuoksi lisääntyneet odotetusti kolmen ensimmäisen kuukauden jälkeen.

Niihin kuuluvat voimakkaimmat vihamielisyydet, jotka rajoittuvat alueille, jotka ovat jo kärsineet huomattavia tuhoja, hallitus on jo täyttänyt osan maan tarpeista kansainvälisen tuen avulla ja hallituksen kykyä ylläpitää keskeisten palvelujen keskeytymätöntä toimitusta.

Maailmanpankki on jo sitonut Ukrainalle 20,6 miljardia dollaria, Bloomberg kirjoitti.

Kiovan kauppakorkeakoulun mukaan Venäjän sodan aiheuttamat kokonaisvahingot Ukrainassa ovat nousseet lähes 143,8 miljardiin dollariin helmikuussa 2023.