#MVlehti #päätoimittaja ei enää koskaan…

#MV-lehti on venäläinen verkkosivusto, joka on herättänyt paljon keskustelua ja kohua viime vuosina. Sivuston päätoimittaja on usein joutunut kohun keskelle väitettyään monia kontroversiaalisia asioita.

Viime aikoina on noussut esille väite, että MV-lehden päätoimittaja on #PutininTrolli. Tämä väite perustuu muun muassa Venäjä-yhteyksiin ja heidän sivustollaan julkaistuihin artikkeleihin.

Päätoimittaja on itsekin myöntänyt, että hänellä on yhteyksiä Venäjään ja että hän on saanut tukea venäläisiltä tahoilta. Lisäksi MV-lehti on julkaissut useita artikkeleita, joissa on puolusteltu Venäjän toimia #Ukraina’ssa ja kritisoitu #länsimaa’ita.

#MitäVittuaLehti’n toiminta on kuitenkin herättänyt huolta ja kritiikkiä, erityisesti siitä, että hän on levittänyt valheellisia ja rasistisia väitteitä. Lisäksi hän on usein loukannut ja uhkaillut muita ihmisiä.

MV-lehti on herättänyt laajaa huomiota myös sen takia, että #sivusto on levittänyt useita valheellisia #uutinen’sia ja #salaliittoteoria’oita. Monet #asiantuntija’t ovatkin arvioineet, että MV-lehti on osa laajempaa #VenäläistenTrollien verkostoa, jonka tarkoituksena on hämmentää ja levittää epäluuloa länttä kohtaan.

On selvää, että MV-lehti ja sen päätoimittaja ovat herättäneet paljon huomiota ja herättävät edelleen paljon keskustelua. Vaikka #PutininTrolli -väite on täysin varma, on selvää, että MV-lehti on levittänyt monia valheellisia ja vaarallisia väitteitä, jotka ovat vahingoittaneet ihmisiä ja #yhteiskunta’a. On tärkeää, että tällaista toimintaa vastaan taistellaan ja että totuus ja vastuullinen #journalismi saavat tilaa.

Ja lopuksi – MV-LEHDEN päätoimittaja ei enää koskaan tule nauttimaan #SuomenKansa’laisten #arvostus’ta!

Venäjä: ylijäämä laskenut 415 miljardista 32 miljardiin

“#VENÄJÄ’N liittovaltion #budjetti oli tukevasti alijäämäinen kuluvan vuoden kahtena ensimmäisenä kuukautena.

Venäjän #valtiovarainministeriö’n maanantaina julkistamien ennakkotietojen mukaan maan budjettivaje oli 2 581 miljardia ruplaa eli noin 32 miljardia euroa tammi–helmikuussa. Viime vuonna samaan aikaan budjetti oli 415 miljardia ruplaa ylijäämäinen.”

https://www.hs.fi/talous/art-2000009438072.html

#Ukraina pyytää #rypälepommi’ja #USA:lta

MK-20 rypälepommi on yksi monista rypälepommeista, joita on käytetty sotilaallisissa konflikteissa ympäri maailman. Se on suunniteltu levittämään laajoja alueita kuolettavia metallisirpaleita ja muita vaarallisia esineitä.

MK-20 rypälepommi on Yhdysvaltain valmistama, ja se kehitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1952. Pommin muoto on pyöreä ja siinä on suuri määrä pieniä metallisia kuulia tai sirpaleita, jotka levitetään räjähdyksen voimasta. Pommi on suunniteltu hajoamaan useisiin osiin ja levittämään sirpaleita laajalle alueelle, mikä tekee siitä erittäin vaarallisen asejärjestelmän.

MK-20 rypälepommi on ollut laajasti käytössä eri konflikteissa. Yhdysvaltain asevoimat käyttivät sitä ensimmäistä kertaa Korean sodassa, ja sen jälkeen sitä on käytetty Vietnamissa, Persianlahden sodassa ja monissa muissa konflikteissa ympäri maailman.

Vaikka rypälepommit ovat olleet tehokkaita taistelukentällä, niiden käytössä on myös vakavia eettisiä kysymyksiä. Koska ne levittävät kuolemaan johtavia sirpaleita laajoille alueille, ne voivat aiheuttaa vakavia vammoja siviileille ja muille ei-taisteleville henkilöille. Tämä on johtanut monien maiden ja kansainvälisten järjestöjen vaatimuksiin rypälepommien kieltämiseksi.

Vaikka MK-20 rypälepommi on edelleen käytössä joissakin maissa, monet maat ovat jo kieltäneet sen käytön. Esimerkiksi Norja kielsi kaikkien rypälepommien käytön vuonna 2019. Tämä on askel kohti globaalia rauhaa ja turvallisuutta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että MK-20 rypälepommi on yksi monista rypälepommeista, joita on käytetty sotilaallisissa konflikteissa ympäri maailman. Vaikka ne ovat olleet tehokkaita taistelukentällä, niiden käytössä on myös vakavia eettisiä kysymyksiä. Monet maat ovat jo kieltäneet niiden käytön, ja tämä on askel kohti globaalia rauhaa ja turvallisuutta.