#Venäjä’n #MarijaZaharova itkee ja syyttää taas länttä Suomen #NATO-jäsenyydestä – kannattais rouvan välillä katsoa peiliin – siellä se syyllinen NATO-jäsenyydelle löytyy

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on tuominnut Suomen Nato-pyrkimykset ja ilmoittanut, että päätös ei ole tasapainoinen ja että se vaikuttaa kielteisesti maiden välisiin suhteisiin. Zaharova väittää, että Suomi teki Nato-päätöksen ennen näkemättömän Venäjä-vastaisen mediakampanjan vaikutuksesta ja ilman asianmukaista julkista keskustelua.

Zaharovan mukaan Yhdysvallat ja monet sen liittolaiset ovat tämän poliittisen kampanjan takana. Venäjä on useaan otteeseen vastustanut Naton itälaajenemista ja on käyttänyt tätä argumenttia muun muassa Ukrainan hyökkäyksen yhteydessä. Suomen liittyminen Natoon kasvattaa Venäjän ja Naton rajaa yli 1 000 kilometrillä, mikä aiheuttaa Venäjälle huolta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä vastustaa Suomen pyrkimyksiä liittyä Natoon. Venäjän ja Suomen väliset suhteet ovat olleet jännitteiset jo pitkään, ja Naton jäsenyys on yksi niistä kysymyksistä, jotka ovat aiheuttaneet kitkaa maiden välillä. Suomi on kuitenkin tehnyt selväksi, että se päättää omista turvallisuuspoliittisista valinnoistaan itsenäisesti.

Suomen presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut Nato-lain ja korostanut, että Suomen turvallisuuspolitiikka perustuu monipuoliseen yhteistyöhön eri maiden kanssa. Niinistö on myös painottanut, että Suomi ei ole yksinomaan Nato-maa, vaan maa ylläpitää myös hyviä suhteita Venäjän kanssa.

Suomen Nato-pyrkimykset ovat herättäneet huolta Venäjällä ja aiheuttaneet jännitteitä maiden välillä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että Suomi on itsenäinen maa, jolla on oikeus tehdä omat #turvallisuuspoliittiset valintansa. Suomi on myös korostanut, että se haluaa ylläpitää hyviä suhteita Venäjän kanssa ja tehdä yhteistyötä eri maiden kanssa turvallisuuden edistämiseksi.

#Ukraina saa parasta mahdollista #NATO-yhteensopivaa #puolustusmateriaalia – niin kauan kunnes #Venäjä on #tuhottu – tässä #esittelyssä #Saksalainen #FlakpanzerGepard #video

Flugabwehrkanonenpanzer Gepard, joka käännetään englanniksi “ilmatorjuntatykkipanssarigepardiksi”, on saksalainen ilmapuolustustankki, joka kehitettiin 1960-luvulla ja otettiin käyttöön 1970-luvulla. Se on rakennettu Leopard 1 -panssarivaunun runkoon ja on aseistettu kaksoistykistöllä Oerlikon 35 mm KDA-ilmatorjuntatykkijärjestelmällä.

Krauss-Maffei Wegmannin (KMW) Münchenissä valmistama Gepard on tällä hetkellä #Saksan, #Alankomaiden, #Belgian, #Chilen ja #Romanian asevoimien käytössä. #Gepard on kuitenkin vähitellen poistumassa käytöstä, ja #Saksa on Deutsche Wellen mukaan lahjoittamassa tämäntyyppisiä tankkeja Ukrainalle.

Gepardin ilmatorjuntatykit ovat samat kuin Suomen käytössä olleessa T-55-rungolle rakennetussa 90 Marksman -ilmatorjuntapanssarivaunussa. Aseiden pituus on 90 kaliiperia ja yhdistetty laukaisunopeus 1100 laukausta minuutissa. Tehokas ampumaetäisyys on noin 3500 metriä.

Gepardin saksalaisissa ja hollantilaisissa versioissa on erilaiset tutkalaitteet. Säiliö on varustettu kahdella tutkalla, joita käytetään kohteen havaitsemiseen ja tähtäämiseen, kantama noin 15 km. Saksalaisessa versiossa on myös #laseretäisyysmittari.

Kustannuksilla mitattuna vuonna 1976 yksi Gepard B2 -ilmatorjuntatankki maksoi 5,4 miljoonaa Saksan markkaa, kun taas samalle alustalle rakennettu Leopard 1 A4 -panssarivaunu maksoi samaan aikaan 1,4 miljoonaa Saksan markkaa.

Huolimatta siitä, että Gepard on vähitellen poistunut käytöstä, se on edelleen tärkeä osa sitä tällä hetkellä käyttävien maiden #ilmapuolustusvalmiuksia. Sen edistyneet #tutkalaitteet ja tehokkaat #ilmatorjuntatykit tekevät siitä mahtavan vastustajan vihollisen lentokoneita vastaan, ja sen käyttö Leopard 1 -rungossa tekee siitä erittäin liikkuvan ja monipuolisen ilmapuolustusalustan.

#TheInfographicsShow: #Venäjä määrännee uuden #mobilisaation jonka #luontoäiti pysäyttää – tappamalla Putin’in? Lännen #aseapu tappaa Venäjän #sotilaat?

#Ukrainan sota jatkuu, #Venäjällä ei näytä olevan aikomusta perääntyä. Koska #Putinin ennustetaan määräävän uusi #mobilisaatiokierros, näyttää siltä, ​​​​että mikään ei voi pysäyttää häntä. Ei mikään, eli paitsi ehkä luontoäiti (ja lännen aseapu)