#Ukraina saa parasta mahdollista #NATO-yhteensopivaa #puolustusmateriaalia – niin kauan kunnes #Venäjä on #tuhottu – tässä #esittelyssä #Saksalainen #FlakpanzerGepard #video

Flugabwehrkanonenpanzer Gepard, joka käännetään englanniksi “ilmatorjuntatykkipanssarigepardiksi”, on saksalainen ilmapuolustustankki, joka kehitettiin 1960-luvulla ja otettiin käyttöön 1970-luvulla. Se on rakennettu Leopard 1 -panssarivaunun runkoon ja on aseistettu kaksoistykistöllä Oerlikon 35 mm KDA-ilmatorjuntatykkijärjestelmällä.

Krauss-Maffei Wegmannin (KMW) Münchenissä valmistama Gepard on tällä hetkellä #Saksan, #Alankomaiden, #Belgian, #Chilen ja #Romanian asevoimien käytössä. #Gepard on kuitenkin vähitellen poistumassa käytöstä, ja #Saksa on Deutsche Wellen mukaan lahjoittamassa tämäntyyppisiä tankkeja Ukrainalle.

Gepardin ilmatorjuntatykit ovat samat kuin Suomen käytössä olleessa T-55-rungolle rakennetussa 90 Marksman -ilmatorjuntapanssarivaunussa. Aseiden pituus on 90 kaliiperia ja yhdistetty laukaisunopeus 1100 laukausta minuutissa. Tehokas ampumaetäisyys on noin 3500 metriä.

Gepardin saksalaisissa ja hollantilaisissa versioissa on erilaiset tutkalaitteet. Säiliö on varustettu kahdella tutkalla, joita käytetään kohteen havaitsemiseen ja tähtäämiseen, kantama noin 15 km. Saksalaisessa versiossa on myös #laseretäisyysmittari.

Kustannuksilla mitattuna vuonna 1976 yksi Gepard B2 -ilmatorjuntatankki maksoi 5,4 miljoonaa Saksan markkaa, kun taas samalle alustalle rakennettu Leopard 1 A4 -panssarivaunu maksoi samaan aikaan 1,4 miljoonaa Saksan markkaa.

Huolimatta siitä, että Gepard on vähitellen poistunut käytöstä, se on edelleen tärkeä osa sitä tällä hetkellä käyttävien maiden #ilmapuolustusvalmiuksia. Sen edistyneet #tutkalaitteet ja tehokkaat #ilmatorjuntatykit tekevät siitä mahtavan vastustajan vihollisen lentokoneita vastaan, ja sen käyttö Leopard 1 -rungossa tekee siitä erittäin liikkuvan ja monipuolisen ilmapuolustusalustan.

Tässä #Ukraina’n salakuunnellussa puhelussa #Venäjä’n #terroristit keskustelevat tapauksista, joissa venäläiset yksiköt #karkaavat ja valittavat epäonnistumisista #Bakhmut’in suunnassa tietäen kuinka monta muuta kaupunkia on heidän edessään #twitter #video

#Ukraina ottaa takaisin omansa eli alkuperäiset 1991 rajat #Venäjä’ltä #twitter #video

#Prigozhin väittää tietävänsä Ukrainan suunnitelmasta tehdä kolme iskua ja vapauttaa alue vuoden 1991 rajoihin. Hän toteaa, että Ukraina keskitti 200 000 reserviä #Donbasiin, joista 80 000 oli lähellä #Bakhmutia. Suunnitelmiin kuuluu hyökätä #Belgorodin alueelle vaihtoa varten, sitten “L/DPR” jakaa kahtia ja lopuksi #Krimin vapauttaminen.