#Venäjä’n #Putin’in ja #Kiina’n #JinPing’in #bromance

Venäjän presidentti #VladimirPutin ja Kiinan presidentti #XiJinping allekirjoittivat yhteisen julkilausuman 21. maaliskuuta, jossa korostettiin kahden maan välisen kumppanuuden ja strategisen yhteistyön syventämistä. Julkilausumassa painotettiin, että Venäjän ja Kiinan suhteet ovat kattavat, strategiset ja “historian korkeimmalla tasolla”.

Institute for the Study of War (#ISW) on kuitenkin todennut viimeisimmässä raportissaan, että Putinin ja Xin antamat sitoumukset olivat “huomattavan epäsuhtaisia”. Raportin mukaan Xi ylisti Putinia ja vahvisti Kiinan kantaa Ukrainan sodan poliittiseen ratkaisuun, mutta ei kuitenkaan mennyt paljon pidemmälle kuin tarjoamalla näitä mitättömiä lausuntoja. Putin sen sijaan ilmoitti useista toimenpiteistä, jotka viestivät Venäjän jatkuvasta suuntautumisesta Kiinaan ja riippuvuudesta Kiinasta energia- ja taloussektoreilla. ISW:n mukaan nämä toimenpiteet vaikuttavat hyvin yksipuolisilta verrattuna Xin suhteellisen mitäänsanomattomiin sitoumuksiin.

Xi ei myöskään ilmaissut aikomuksestaan tukea Venäjän sotaa #Ukrainassa epämääräisten diplomaattisten sanojen lisäksi – mikä on todennäköisesti askel alaspäin verrattuna siihen, mitä Putin toivoi saavuttavansa neuvotteluissa. ISW arvioi, että Putin ei todennäköisesti ole onnistunut varmistamaan täsmälleen sellaista kumppanuutta, jota hän tarvitsee ja haluaa ja Xi todennäköisesti lähtee #Moskovasta saatuaan yksipuolisemmat takeet kuin Putin aikoi heidän olevan.

Tämä tapaaminen osoittaa kuitenkin Venäjän ja Kiinan välisen suhteen edelleen vahvistuvan. Vaikka Putinin ja Xin antamat sitoumukset eivät olleet yhtä vahvoja, Venäjän ja Kiinan suhteet ovat edelleen strategisia ja tulevat todennäköisesti vaikuttamaan globaaleihin poliittisiin ja taloudellisiin tapahtumiin. Tulevaisuudessa on mielenkiintoista nähdä, miten nämä kaksi maata pystyvät jatkamaan kumppanuuttaan ja strategista yhteistyötään, kun kansainväliset paineet ja haasteet jatkavat kasvuaan.

#Sotarikolliset #VladimirPutin ja #MariaLvovaBelova – sodan kauhuja jotka voisivat tapahtua myös #Kouvola’ssa.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba on keskustellut EU-parlamentin puheenjohtajan Roberta Metsolan kanssa 21. maaliskuuta kansainvälisen tuomioistuimen tarpeesta rankaisemaan Venäjän hyökkäysrikoksia Ukrainassa. Kuleban mukaan heillä oli “koordinoituja toimia” tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Ukrainan viranomaiset ovat tehneet kaikkensa saadakseen kansainvälisen yhteisön tuen saamaan venäläiset sotarikolliset oikeuden eteen, vaikka sodalla ei ole edelleenkään selvää loppua.

Kuleba kertoi jo 16. maaliskuuta, että 33 maata oli jo osa “ydinryhmää”, joka työskentelee tuomioistuimen perustamiseksi. Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) antama pidätysmääräys Venäjän presidentille Vladimir Putinille ja Maria Lvova-Belovalle, Venäjän virkamiehelle, on tärkeä askel turvallisempaa maailmaa.

Venäjä varastaa lapsia Ukrainasta

Kuvituskuva

Kansainvälinen rikostuomioistuin (#ICC) antoi hiljattain #pidätysmääräyksen #Venäjä’n presidentti #VladimirPutin’ista ja maan #lapsiasiainvaltuutetusta #Marija LvovaBelova’sta. Syynä tähän ovat #syytökset #sotarikoksista, joita heidän epäillään tehneen pakottamalla #ukrainalaisia lapsia siirtymään #Venäjälle.

Vaikka ICC:n päätös on merkittävä, sillä on valitettavasti hyvin vähän vaikutusta Venäjän toimintaan ukrainalaisten #lasten suhteen.

Todellisuudessa Venäjän viranomaiset eivät ole edes yrittäneet peitellä lasten #pakkosiirto’ja ja #adoptio’ita. Lisäksi siepattujen lasten kuvia on esitelty jopa Venäjän #asevoimien juhlatilaisuuksissa.

Ukrainan presidentti #Volodymyr #Zelenskyi on kommentoinut, että hän uskoo #siepatuista #ukrainalaislapsista olevan viranomaisarviota enemmän. Tämä kertoo siitä, että tilanne on vakava ja että Venäjän toimia on jatkettava vastaavanlaisten tapausten estämiseksi tulevaisuudessa.

Venäjän toiminnan vaikutukset ovat kauaskantoisia, sillä siepatut lapset voivat joutua tilanteisiin, joissa heidän oikeuksiaan ja hyvinvointiaan loukataan. Tämä on erityisen huolestuttavaa, kun otetaan huomioon, että monet näistä lapsista ovat jo olleet #traumatisoituneita Ukrainan #sodan vuoksi.

ICC:n päätös on tärkeä askel kohti #vastuullisuutta ja #oikeudenmukaisuutta, mutta se ei riitä yksinään ratkaisemaan tilannetta. Tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja #painostusta, jotta Venäjä lopettaisi #lasten #sieppaamisen ja #palauttaisi ne takaisin heidän perheilleen.

Lisäksi on tärkeää, että #kansainvälinen #yhteisö varmistaa, että vastaavat rikokset eivät toistu tulevaisuudessa.