#Trolliarmeija on käsite, joka on yhdistetty #Venäjän vaaleihin sekaantumiseen ja #disinformaation levittämiseen eri puolilla maailmaa #trolli #trollit

Venäjän trolliarmeija koostuu suuresta joukosta ihmisiä, jotka ovat palkattuja tai vapaaehtoisia ja joilla on tehtävänä levittää Venäjän #propagandaa, häiritä poliittista keskustelua ja vaikuttaa #vaaleihin.

Trolliarmeijan toimintatavat ovat moninaiset. Yksi niistä on sosiaalisen median käyttö, jossa trollit levittävät #valeuutisia, vääristelevät #totuutta ja kommentoivat eri foorumeilla #poliittisista asioista. Toimintaan liittyy usein myös henkilökohtaisten #hyökkäysten kohdistaminen poliittisiin vastustajiin ja kohdehenkilöihin.

Vaikka Venäjän trolliarmeijan toiminta on saanut paljon huomiota, Venäjän #hallitus on kiistänyt sen olemassaolon. Venäjä on kuitenkin syyttänyt muita maita vastaavasta toiminnasta.

TROLLIARMEIJA on Venäjän yhteydessä jo lähes käsite.Venäjää on syytetty monien muiden maiden vaaleihin sekaantumisesta aina #DonaldTrumpin valinnasta alkaen.

Viime marraskuussa ”Putinin kokiksi” tituleerattu #JevgeniPrigozhin jopa myönsi sekaantuneensa Yhdysvaltojen vaaleihin vuonna 2016, jotka #Trump lopulta voitti.

Trolliarmeijan toiminta on erityisen näkyvää #Ukrainan sodan yhteydessä. Venäjä on käyttänyt trolliarmeijaansa häiritsemään Ukrainan hallituksen ja kansalaisten viestintää sekä levittämään #propagandaansa. Venäjä on myös käyttänyt #Wagner-palkka-armeijaansa, joka koostuu #palkkasotureista, tukemaan #separatistisia kapinallisia Itä-Ukrainassa.

Vaikka Venäjän trolliarmeijan toiminta on saanut paljon huomiota, on tärkeää muistaa, että vastaavaa toimintaa esiintyy myös muissa maissa. Monet hallitukset käyttävät sosiaalista mediaa levittämään propagandaa ja vaikuttamaan poliittisiin tapahtumiin.

On tärkeää olla tietoinen trolliarmeijan toiminnasta ja ymmärtää sen vaikutukset poliittiseen keskusteluun ja vaaleihin. Vaikka trolliarmeijan toiminta voi häiritä poliittista keskustelua, on tärkeää säilyttää avoin ja monipuolinen keskustelu ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.

#Wagner’in palkkasotilaista osalle oli jo valmiiksi selvää ketkä kuolevat ensimmäisenä #Ukraina’n auringonkukkapelloille laittomassa sotarikollisen aloittamassa sodassa

Lymanin kaduille Venäjän armeija jätti useita sotilaidensa ruumiita vetäytymisen aikaan. Lyman 4. lokakuuta 2022.

Viime päivinä Venäjän yksityinen #sotilasryhmä #Wagner on noussut otsikoihin, kun sen sotilaat ovat osallistuneet sotiin muun muassa Ukrainassa, Syyriassa ja Libyan sisällissodassa. Reutersin haastattelema neljä Wagner-sotilasta kertoi, että heidät vapautettiin palveluksesta ennenaikaisesti vakavien haavoittumisten vuoksi. He kuitenkin korostivat, että monet heidän entisistä kollegoistaan joutuvat edelleen sotimaan vaarallisissa olosuhteissa.

Wagnerin sotilaat ovat usein entisiä vankeja, jotka on värvätty palvelemaan yksityisessä sotilasryhmässä. Haastatellut sotilaat kertoivat, että he saivat vain muutaman viikon intensiivikoulutuksen ennen kuin heidät lähetettiin rintamalle. Vaikka osa heistä arvosti koulutuksen järjestelyjä, se ei korvannut riittävää valmistautumista taisteluihin.

Yksi haastatelluista sotilaista, Jermakov, kertoi, että jo koulutusvaiheessa oli selvää, että jotkut värvätyistä vankeista menettäisivät henkensä rintamalla. Venäjän kerrotaan lähettävän sotilaitaan rintamalle lyhyen koulutuksen jälkeen, ja reserviläiset saavat vain muutaman päivän tai viikon koulutuksen ennen lähtöään taisteluihin.

Wagnerin sotilaiden haavoittuminen ja kuolema ovat vakavia kysymyksiä, kun otetaan huomioon Venäjän yksityisen sotilasryhmän laajamittainen osallistuminen konflikteihin eri puolilla maailmaa. Lisäksi haastatellut sotilaat kertoivat, että Wagner oli luvannut heille armahduksen, mikäli he haavoittuisivat taisteluissa. Tämä voi rohkaista sotilaita ottamaan suurempia riskejä, mikä lisää heidän alttiuttaan haavoittumiselle tai jopa kuolemalle.

#Venäjä’n lihamyllystä selviytyneet #rikolliset tullaan vapauttamaan ilman käsiä ja jalkoja – #kuolleisuus rintamalla noin 50%

Iso-Britannian #puolustusministeriö on julkaissut tuoreen #tiedusteluraportin, joka arvioi, että tuhansia #Wagner-palkka-armeijan sotineita, jotka ovat taistelleet #Ukrainassa, tullaan lähiviikkoina todennäköisesti vapauttamaan ja armahtamaan. Raportin mukaan Wagner on hankkinut sotilaita Venäjän vankiloista erityisesti syksyllä 2022, ja heille on luvattu vapautus ja tuomioiden mitätöinti puolen vuoden palveluksen jälkeen.

Vaikka Wagnerin tappiot ovat olleet raskaita Itä-Ukrainan taisteluissa, Britannia arvioi, että noin puolet sotaan rekrytoiduista vangeista on todennäköisesti selvinnyt – vaikka he ovatkin selvinneet vain kaikkien raajojen menettämisellä. Raportin mukaan Venäjän viranomaiset vihjaavat, että Wagner aikoo pitää lupauksensa vapauttaa selviytyjät.

Wagnerin joukkojen tappiot ovat johtaneet henkilöstöongelmiin, sillä Venäjä on kieltänyt Wagneria rekrytoimasta lisää vankeja. Vapautukset tulevat pahentamaan tätä ongelmaa entisestään.

Wagnerin veteraanien vapautustodistukset on ilmeisesti vahvistettu presidentti Vladimir #Putin’in asetuksella, mikä viittaa siihen, että Venäjän #hallinto on hyväksynyt heidän #vapauttamisensa ja #armahduksensa. Kuitenkin, amerikkalainen ajatushautomo ISW kirjoittaa, että Wagnerin joukot on tuhottu Bah’mutissa, jota Venäjä ei ole saanut kokonaan haltuunsa, vaikka he ovat taistelleet siellä puoli vuotta.

ISW:n mukaan Putinin Ukrainan-operaatioille keskeisen Wagner-joukon tulevaisuuden rooli on nyt uudessa pohdinnassa Venäjällä. Joukon perustaja Jevgeni #Prigozhin on arvostellut julkisuudessa Venäjän sodanjohtoa ja hänen arvioidaan myös pyrkivän haalimaan itselleen lisää valtaa Venäjän poliittisessa kentässä.

Tämä tiedusteluraportti kertoo siis siitä, että Wagner-palkka-armeijan sotineita vapautetaan ja armahdetaan lähiviikkoina. Vaikka Venäjä on kieltänyt Wagneria rekrytoimasta lisää vankeja, sotilaiden vapauttaminen tulee pahentamaan joukon henkilöstöongelmia. Wagnerin tulevaisuuden rooli Venäjän operaatioissa on nyt uudessa pohdinnassa Venäjällä.