#Kremlin taistelee monella #rintama’lla välttääkseen #vastuu’n

#Moskova on ollut tällä viikolla erittäin kiireinen #informaatiosfääri’ssä #Ukraina’n etulinjojen ja kansainvälisen areenan suhteen. #Venäjä’n tärkeimmät televisiokanavat ovat kuvanneet #Bakhmut’in ympärillä käytäviä taisteluita “#Kiova’lta järjettömänä” ja Venäjän ohjushyökkäyksiä vastauksina #terrori-iskuihin. #Mariupol’in tuho, joka tapahtui vuosi sitten, on jäänyt huomiotta.

Venäjän #diplomaattiverkosto on ollut aktiivisesti mukana arvostelemassa #EU:ta ja levittämässä väitteitä viljan varastamisesta. Moskova tunnetaan tehokkaasta ja provosoivasta prosessista manipuloinnin suhteen..

#Georgia’a kuvataan “leikkikenttänä lännen kumoukselliselle vaikutukselle” ja #Tbilisin viimeaikaisia mielenosoituksia kuvataan “uudeksi #Maidan’iksi”. #Moldova’n tilanne on myös huolestuttava, sillä Venäjä yrittää kaataa hallitusta Chișinăussa.

Black Sea Grain Initiative (#BSGI) oli vanhentumassa 18. maaliskuuta, mutta sitä jatkettiin 60 päivällä yhteisellä sopimuksella. Moskova on epäillyt BSGI:n laajentamista ja ulkoministeri #Lavrov on matkustanut #Afrikka’an edistääkseen Venäjän asemaa ja yrittänyt saada aikaan ymmärrystä ja mahdollista tukea #YK:n yleiskokouksessa.

Vaikka Moskova levittää väitteitä ja yrittää manipuloida tilannetta, on tärkeää pitää mielessä, että totuus on usein kaukana Venäjän #propaganda’sta. Meidän on oltava varovaisia lukiessamme Venäjän väitteitä ja tärkeää seurata tapahtumia riippumattomista lähteistä.

Lue lisää:

https://euvsdisinfo.eu/kremlin-fighting-on-many-fronts-to-avoid-responsibility/

#MaailmanLaajuinenRuokaKriisi

african kids eating some sorghum porridge, village in botswana

Suomessa #ruokakriisi nähdään usein lähinnä ruoan hintojen nousuna, mutta todellisuudessa ruokakriisi on monille ihmisille ympäri maailmaa paljon vakavampi ongelma. Afrikassa ja monissa muissa maissa #aliravitsemus ja #nälänhätä ovat lisääntyneet viime vuosina huolestuttavasti.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö #FAO:n mukaan yli 765 miljoonaa ihmistä kärsii kroonisesta nälästä. Tämä on kasvava trendi, sillä aliravitsemuksen määrä on noussut 8 prosentista 9,3 prosenttiin vuonna 2020 ja edelleen 9,8 prosenttiin vuonna 2021. Tämä kehitys on erittäin huolestuttava, sillä #nälkä ja #köyhyys olivat aiemmin vähenemässä.

#Ukraina’n #sota on lisännyt ruoan, #lannoitteiden ja #energia’n hintoja, mikä on vaikuttanut #ruoantuotanto’on Euroopassa ja Afrikassa. Nämä maat ovat jo kamppailleet aliravitsemuksen ja nälänhädän kanssa, ja Ukrainan sodan aiheuttamat katkokset #vilja’n toimituksissa ovat vain kurjistaneet tilannetta entisestään.

Lisäksi #pandemia, paikalliset #konfliktit ja #ilmastonmuutos’ksen aiheuttamat haasteet ovat hankaloittaneet #ruoantuotantoa ympäri maailmaa. Pienten maatalousyrittäjien on vaikea sopeutua muutoksiin, ja he tarvitsevat apua selviytyäkseen.

On tärkeää ymmärtää, että #ruokakriisi on monimutkainen ongelma, joka vaatii monia ratkaisuja. On tarpeen tukea paikallisia maatalousyrittäjiä, kehittää kestävämpiä viljelymenetelmiä, torjua ilmastonmuutosta ja auttaa konfliktien uhreja. Lisäksi tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja yhteisiä ponnisteluja nälänhädän lopettamiseksi.

Suomen kaltaiset vauraat maat voivat auttaa esimerkiksi kehitysapuna, joka tukee ruoantuotantoa ja kestävää kehitystä eri puolilla maailmaa. Meidän on tunnustettava, että ruoka on perusoikeus, joka kuuluu kaikille, ja että meillä on vastuu auttaa niitä, joilla ei ole riittävästi ruokaa.

#Venäjä masinoi mellakoita #Moldova’an

Moldovan kansallisen poliisin johtajan Viorel Cernauteanun lausunnon mukaan Venäjän #tiedustelupalvelu’t suunnittelevat mellakoiden järjestämistä Moldovassa. Näiden mellakoiden tavoitteena on horjuttaa maan tilannetta. #Mellakka’t järjestäisi #Venäjämielinen puolue #Shor.

On tärkeää huomata, että näitä väitteitä ei ole vahvistettu riippumattomasti, eikä Venäjän #hallitus ole vielä kommentoinut niitä. On myös tärkeää lähestyä tällaisia ​​väitteitä kriittisesti ja objektiivisesti, koska Moldovan #PoliittinenTilanne on monimutkainen ja siihen voi vaikuttaa useita tekijöitä.

Jos nämä väitteet todella pitävät paikkansa, se olisi vakava #uhka Moldovan vakaudelle ja turvallisuudelle. Kansainvälinen yhteisö, mukaan lukien naapurivaltiot ja järjestöt, kuten Yhdistyneet Kansakunnat #YK, saattavat joutua ryhtymään toimiin estääkseen tällaisen toiminnan ja varmistaakseen Moldovan kansalaisten turvallisuuden.