#Ukrainan #Zelenskyi osallistuu #G7-kokoukseen – #Putin ei voi osallistua…koska #haag kutsuisi #Gitmoon

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vahvistanut osallistuvansa toukokuussa järjestettävään G7-kokoukseen Japanin pääministeri Fumio Kishidan kutsusta. Tämä on merkittävä uutinen, sillä G7-kokoukset ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja tapaamisia, joissa johtavat maat käyvät keskustelua globaaleista haasteista ja pyrkivät löytämään ratkaisuja yhdessä.

G7 on ryhmä johtavia teollisuusmaita, johon kuuluvat Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Italia ja Japani. Ukraina ei kuulu tähän ryhmään, mutta se on usein ollut esillä kokouksissa Venäjän suorittaman Krimin miehityksen ja Itä-Ukrainan sodan vuoksi.

Kokous järjestetään Hiroshimassa 19.–21. toukokuuta, ja Zelenskyi osallistuu kokoukseen etänä. Tämä on ymmärrettävää, sillä koronaviruspandemia on edelleen läsnä maailmassa ja monet kansainväliset tapahtumat järjestetään edelleen etänä.

On mielenkiintoista nähdä, mitä aiheita G7-kokouksessa käsitellään ja miten Ukraina osallistuu keskusteluihin etänä. Zelenskyin läsnäolo kokouksessa luo mahdollisuuden käsitellä Ukrainan tilannetta ja Venäjän suorittamaa Krimin miehitystä sekä muita globaaleja haasteita.

Lisäksi on merkityksellistä, että Zelenskyi on kutsuttu G7-kokoukseen. Se osoittaa, että Ukrainan sota on edelleen tärkeä globaali huolenaihe, ja että kansainväliset johtajat ovat edelleen kiinnostuneita auttamaan Ukrainaa ratkaisemaan sodan – Venäjän terroristijoukot täydellisesti tuhoamalla.

Kaiken kaikkiaan Zelenskyin osallistuminen G7-kokoukseen on merkittävä askel eteenpäin Ukrainan kansainvälisissä suhteissa ja osoitus siitä, että maan tilanne on edelleen tärkeä globaalissa kontekstissa. Toivotaan, että kokouksesta seuraa konkreettisia toimia.

Venäjä varastaa lapsia Ukrainasta

Kuvituskuva

Kansainvälinen rikostuomioistuin (#ICC) antoi hiljattain #pidätysmääräyksen #Venäjä’n presidentti #VladimirPutin’ista ja maan #lapsiasiainvaltuutetusta #Marija LvovaBelova’sta. Syynä tähän ovat #syytökset #sotarikoksista, joita heidän epäillään tehneen pakottamalla #ukrainalaisia lapsia siirtymään #Venäjälle.

Vaikka ICC:n päätös on merkittävä, sillä on valitettavasti hyvin vähän vaikutusta Venäjän toimintaan ukrainalaisten #lasten suhteen.

Todellisuudessa Venäjän viranomaiset eivät ole edes yrittäneet peitellä lasten #pakkosiirto’ja ja #adoptio’ita. Lisäksi siepattujen lasten kuvia on esitelty jopa Venäjän #asevoimien juhlatilaisuuksissa.

Ukrainan presidentti #Volodymyr #Zelenskyi on kommentoinut, että hän uskoo #siepatuista #ukrainalaislapsista olevan viranomaisarviota enemmän. Tämä kertoo siitä, että tilanne on vakava ja että Venäjän toimia on jatkettava vastaavanlaisten tapausten estämiseksi tulevaisuudessa.

Venäjän toiminnan vaikutukset ovat kauaskantoisia, sillä siepatut lapset voivat joutua tilanteisiin, joissa heidän oikeuksiaan ja hyvinvointiaan loukataan. Tämä on erityisen huolestuttavaa, kun otetaan huomioon, että monet näistä lapsista ovat jo olleet #traumatisoituneita Ukrainan #sodan vuoksi.

ICC:n päätös on tärkeä askel kohti #vastuullisuutta ja #oikeudenmukaisuutta, mutta se ei riitä yksinään ratkaisemaan tilannetta. Tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja #painostusta, jotta Venäjä lopettaisi #lasten #sieppaamisen ja #palauttaisi ne takaisin heidän perheilleen.

Lisäksi on tärkeää, että #kansainvälinen #yhteisö varmistaa, että vastaavat rikokset eivät toistu tulevaisuudessa.

#TheKyivIndependent: #Zelenskyi: #Ukraina ei syyllinen #NordStream #sabotaasi’in

Ukrainan #presidentti #VolodymyrZelensky kiisti, että Ukraina olisi osallisena #Venäjä’n Nord Stream -kaasuputkien räjähdyksissä. Zelensky sanoi tiedotusväitteiden olevan vaarallisia ja niiden levitetyn lännen Ukrainalle annettavan avun hidastamiseksi.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Ukraina-mielinen ryhmä, joka koostui todennäköisesti Venäjän ja/tai Ukrainan kansalaisista, saattoi suorittaa hyökkäyksen Nord Stream -#kaasuputki’a vastaan. #Saksa’laiset tutkijat ovat tunnistaneet veneen, jonka väitettiin sabotoineen Venäjän Nord Stream -kaasuputkia, mikä viittaa siihen, että se oli vuokrattu ukrainalaisilta. Epäiltyjen sabotoijien #kansalaisuus on epäselvä, ja tutkijat yrittävät selvittää, kuka tilasi hyökkäyksen.

#NATO:n pääsihteeri #JensStoltenberg ja #EU:n huippudiplomaatti #JosepBorrell kehottivat odottamaan #Tanska’n, #Ruotsi’n ja #Saksa’n tekemiä #tutkimus’ten virallisia tuloksia. Venäjän valtion #kaasuyhtiö #Gazprom katkaisi kaasutoimituksen Venäjältä #Eurooppa’an Nord Stream 1:n kautta tarvittavien kunnossapitotöiden vuoksi, joka on aiheuttanut #energiakriisi’n Euroopassa.

https://kyivindependent.com/news-feed/zelensky-denies-ukraines-involvement-in-nord-stream-attacks